Business

Står du og skal vælge nye vinduer til dit hjem, kan du nemt blive forvirret og fanget i det store vindues-kaos, som det at shoppe for vinduer er.

Virksomhed

Jydsk Vindueskompagni

Adresse

Hovborgvej 17, 6623 Vorbasse

Telefon

70 10 90 99

E-mail

jvk@jvk.dk

Webside

https://jvk.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. juli

Vælg de rigtige vinduer til dit hjem

Der er mange forskellige type vinduer, vinduesrammer og vindueskarmer, og det er svært at finde ud af, hvilken en passer til ens eget hjem. Der er nemlig mange overvejelser at tage, når man skal udskifte sine vinduer; miljøvenlighed, hvad holder bedst på varmen, hvilken stil skal de have og hvor meget skal man slippe for økonomisk. Dog skal du ikke tvivle på, at der er mange flotte vinduer i kvalitet på markedet.

Der findes primært fire forskellige vinduestyper

Der findes en lang række forskellige vinduestyper, som præger det danske vindues landskab. Når du skal have installeret nye vinduer, er det altid en god ide at spørge din vindues ekspert til råds om hvilken slags vinduestype, som kan indsættes i dit hjem, så du får de rigtige vinduer placeret de rigtige steder.

De fire primære vinduestyper adskiller sig fra hinanden ved måden, de åbner sig på. Et topstyret vindue åbner nedefra og ud, og har sin fordel ved at have en enkel og trinløs betjening. Dernæst er der et dreje-kip vindue, som åbner indad og kan vippe ud eller ind, som giver god udluftning i hjemmet. Dernæst er der fastkarm, som oftest bruges i et større vinduesparti. Den fjerde og sidste vinduestype er det sidehængte vindue, som er den mest populære type. Den kommer i alle mulige afstøbninger som blandt andet Dannebrogsvinduer. De åbnes enten sidevejs ud eller ind, og kan komme i alle størrelser.

Hold på varmen og energien med de rigtige vinduer

Når du skal ud og shoppe efter vinduer, kan du blive spurgt til, om du skal have et tre-lags glas eller to-lags glas. Forskellen mellem de to er ret simpel, hvor tre lags glas har et ekstra hulrum og fylder lidt mere end de almindelige to-lags glas. Det ekstra mellemrum gør, at vinduerne er mere isolerende, og derfor er bedre til at holde på varmen. Dette gør det ekstra lag glas til et mere energi-venligt alternativ, og derfor også i længde mere billigt, da besparelsen kan ses på energiregningen. Dog er det ikke alle hjem, som kan få installeret tre-lags ruder, da det kræver lidt mere plads. Samtidig er prisen også lidt dyrere, men hvis du passer godt på dine vinduer, så vil du med tiden få pengene tilbage igennem en lavere energiregning.

Indbrudssikring af dine vinduer

Vinduerne er en af de mest hyppige indtrængnings steder for en indbrudstyv, og det kan derfor være smart at tyverisikre dine vinduer. Der er heldigvis mange forskellige måder at få det gjort på, og det er ikke muligt at sikre sig 100 procent for tyveri, men du kan sænke den tid, som det tager tyven at komme ind i hjemmet, desto større chance er der for at undgå tyveri.

En af måderne er at sikkerhedslime ruderne, så tyven ikke kan pille ruden ud. Dernæst kan du installere lamineret glas, så tyven ikke kan smadret glasset, da det hænger fast i listen. En anden måde er at sætte en-vejsskruer i glaslisterne, så vinduet er problematisk at brække op.