Business

Hvis du håber på at tiltrække en partner, er det en klar fordel at have humor og være loyal og omsorgsfuld, viser en ny undersøgelse foretaget af FindEnKæreste.dk. Undersøgelsen viser, at især bløde værdier er vigtige for tiltrækningen.

Virksomhed

Findenkaereste.dk

Adresse

Jyllandsgade 59, 6700 Esbjerg

E-mail

info@findenkaereste.dk

Webside

https://findenkaereste.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. juni

Undersøgelse af danske singler: De bløde værdier tiltrækker

Hos webportalen FindEnKæreste, som blandt andet står bag en omfattende oversigt over danske datingsider, har man spurgt mere end fjortenhundrede danske singler om, hvad de finder tiltrækkende hos en potentiel partner. Overordnet set står det klart, at danskerne går efter det indre fremfor det ydre, når de skal udpege en potentiel partner til en date eller mere.

De mange respondenter skulle vælge en eller flere personlighedstræk, som de fandt tiltrækkende. Herefter var der mulighed for selv at indtaste yderligere træk, hvis man vurderede, at der manglede noget. Det var der flere der gjorde, hvilket vi kommer nærmere ind på lidt senere.

Det indre tænder

Baseret på resultatet af undersøgelsen er der ingen tvivl om, at det er de bløde værdier, som tiltrækker. De tre mest tiltrækkende karaktertræk er således Humor (88,1 %), loyalitet (78,8 %) og omsorgsfuldhed (76,8 %).

Det betyder dog ikke, at det ydre er uvæsentligt, men vi skal faktisk et godt stykke ned på listen, før vi støder på et karaktertræk, som relaterer sig til det ydre. På en 8. plads over de mest tiltrækkende træk, finder vi ’flotte øjne’, som 53,9 % af respondenterne har vurderet som tiltrækkende. ’Et flot smil’, et andet overfladisk karaktertræk, befinder sig på 11. pladsen med 44,2 % af stemmerne.

Blandt de mindst tiltrækkende træk, som blev udvalgt på forhånd til spørgeskemaet, finder vi popularitet, rigdom og modspil, som alle tre har fået mindre end 3 % af stemmerne. Det kan derfor ikke betale sig at være på tværs på første date, ligesom den dyre bil og at tjeneren kender dit navn, heller ikke imponerer.

De adspurgtes egne træk

I slutningen af spørgeskemaet kunne de adspurgte selv byde ind, hvis de vurderede, at der manglede noget på listen. Det var der flere der gjorde og derfor kan du nedenfor se et lille udpluk af respondenternes bud:

•Dyremenneske

•Ikke veltrænet

•Flotte tænder

•Duft og udseende

•Hans grin

•At han skiller sig ud fra mængden og ikke bare er en del af flokken

Der enighed blandt begge køn

Man taler ofte om, at forskellen mellem mænd og kvinder er enorm, men når det kommer til tiltrækning, er forskellen tilsyneladende minimal. Undersøgelsen viser nemlig, at både mænd og kvinder har samme top tre, som består af humor, loyalitet og betænksomhed.

På fjerdepladsen er kønnene dog ikke helt enige. Her har mændene peget på venlighed, imens kvinderne har vurderet, at betænksomhed er vigtigere.

Noget tyder på, at mænd går mere op i det ydre end kvinder, for 64 % af mændene har valgt ’flotte øjne’ som tiltrækkende, imens andelen af kvinder. som pegede på det samme, er 52 %. Kvinder ser ud til at vægte omsorgsfuldhed højt, imens mændene er mere interesserede i en partner med noget mellem ørene.