Business

Virksomhed

Tjek-akasse

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjekakasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. august

Tre gode grunde til at være medlem af en A kasse

Mange danskere er overraskende nok ikke medlem af en A kasse. Det kan skyldes, at det i mange situationer ofte ikke er nødvendigt for at komme i arbejde, og man samtidig, når man har et arbejde - og haft det i mange år - ikke behøver en A kasse. Det er en logisk tankegang, men nogle gange skal man se situationen anderledes for at man forstår vigtigheden af den specifikke situation - det samme kan siges om en A kasse, og man vil kunne læse meget mere om hvorfor en A kasse er en god investering. En A kasse skal nemlig ses mere som en forsikring end noget andet.

Det er et sikkerhedsnet

Som nævnt ovenfor er grunden til at en A kasse er vigtig for alle på arbejdsmarkedet, er nemlig at det skal ses som en forsikring fremfor noget andet. En A kasse sikrer at man får bedre økonomisk hjælp, skulle man blive fritstillet. Mange forventer ikke at de bliver fritstillet på deres job, men der kan være mange eksterne faktorer i den beslutning, og derfor er det sjældent noget man ser komme. Her gør en A kasse at du har et sikkerhedsnet til både juridisk og økonomisk hjælp, og derfor skal det ses som en forsikring, som ikke er ulig din husforsikring eller bilforsikring. Man håber aldrig at man får brug for sin A kasse, men står man i en situation, hvor man er uden job, så vil man ikke kunne undvære den - præcis som en forsikring.

Dagpenge vs. kontanthjælp

En af de helt store fordele ved en A kasse er den økonomiske hjælp. Bliver man fritstillet uden en A kasse vil man modtage kontanthjælp. Dette beløb er ofte en stor økonomisk nedgradering fra en almindelig månedsløn, og dagpenge er derimod en betydelig opgradering fra kontanthjælp. Dette betyder at ens hverdag ikke behøver ændre sig betydeligt mere, når man bliver fritstillet og man kan være lidt mere sikret økonomisk, når man søger arbejde.

Den juridiske støtte

En A kasse kan sikre at man som privatperson får den juridiske hjælp til at komme videre, når man er blevet fritstillet. Det kan være man er uretfærdigt fritstillet eller man ikke har modtaget den sidste del af lønnen, som skulle være kommet ind. Der er mange årsager til at man kan få brug for juridisk hjælp og her er en A kasse behjælpsom.