Business

Det at strikke kan for mange have en beroligende effekt på sindet.

Virksomhed

Uldtråden

Adresse

Nygade 20, 9700 Brønderslev

Telefon

21 80 21 74

E-mail

info@uldtraaden.dk

Webside

https://www.uldtraaden.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. maj

Strik sænker stress

I dagens Danmark er det desværre blevet mere og mere velkendt, at folk bliver stresset i både større og mindre omfang på forskellige tidspunkter i deres liv. Det kan der være flere forskellige årsager til. men uanset årsagen, så kan det være særdeles hårdt at kæmpe med, når man også skal igennem en hektisk hverdag fyldt med en masse gøremål.

Helbredet kan forbedres ved at strikke

Den engelske organisation Knit for Peace har lavet en undersøgelse blandt 1.000 af deres medlemmer, og denne viser, at det at strikke rent faktisk medfører både fysiske og mentale helbredsfordele på flere forskellige parametre. Det kan måske lyde for godt til at være sandt, men det drejer sig faktisk om muligheden for at reducere risikoen for blandt andet depression, angst, demens, ensomhed og kroniske smerter.

Harvard Medical School har ligeledes påvist, at strikning er med til at sørge for, at kroppen påbegynder en naturlig afslapning. Udover dette, så viser det sig også, at strikning nedsætter hjertefrekvensen med gennemsnitligt 11 slag i minuttet, hvilket altså også medfører, at blodtrykket rent faktisk falder. Det er især det afslappende element ved at strikke, som i særdeleshed er med til at sørge for at forbedre vores helbred, da dette naturligvis påvirker krop og sind på gode parametre.

Find ro når du strikker

Der er ingen tvivl om, at der i særdeleshed findes mange fordele ved at strikke, og dette er også en af de store årsager til, at det at strikke er blevet så populært de seneste år. Flere og flere strikker, og det gælder både yngre såvel som ældre.

Mange danskere med meget uro i kroppen eller danskere med koncentrationsbesvær har ligeledes taget strikningen til sig, da strik også her har en beroligende effekt. Det er som om, at de når først strikkepindene er taget i brug, så virker det nærmest helt bedøvende på folk, der pludselig oplever, at de falder mere til ro samtidig med, at de i langt højere grad kan koncentrere sig.

Mange muligheder

Hvis du påtænker at begive dig i kast med at strikke, så findes der heldigvis et væld af forskellige former for garn, som du kan arbejde med. Nogen har konkrete præferencer, nogen vil hele tiden prøve noget nyt, og nogen går i høj grad op i kvalitet.

En populær garntype er Anisia garn fra CeWec, der både er lækkert at arbejde med og samtidig også er af høj kvalitet. Anisia garnet er super fint, hvor det både er let og luftigt, og det også giver en fin og fluffy struktur på det færdige produkt. Er du interesseret i at strikke eksempelvis tørklæder og sjaler, kan de hos Uldtråden anbefale netop Anisia garn fra CeWec til dette. De kan også anbefale Anisia garn som følgetråd til Peteknits fine Oslo Sweater, der med garanti vil være et hit i enhvers garderobe.

Der findes vist ingen undskyldning for ikke at begive sig i kast med strikkepindene, nu hvor det både har helbredsmæssige fordele, men også er beroligende og er med til at skabe nogle flotte produkter i sidste ende.