Business

Konceptet streetfood er ikke nyt. Det har eksisteret i mange hundrede år og i hele verden.

Virksomhed

Hooked

Webside

https://gethooked.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. november

Streetfood vinder frem i Danmark

For mange hundrede år siden var der bare den forskel, at streetfood var forbeholdt den fattigste del af befolkningen, som måtte spise ude. Men besøgte du Asien eller Mellemamerika for blot ti år siden, så ville du opleve, at streetfood er en integreret del af deres kultur. Det er en måde at være sammen på, spise fantastisk mad, og der er en hel speciel stemning på disse streetfood-steder rundt omkring i verden. Mange vil endda mene, at det er på streetfood-steder, at du som turist kan få det mest autentiske mad. Trenden har de senere år spredt sig til Danmark, og det startede i 2014, da Papirøen åbnede i København med deres gadekøkkenkoncept.

Streetfood i Danmark

Siden Papirøens åbning er det gået stærkt, og både store og små byer i Danmark har taget konceptet til sig, og de har åbnet deres egne streetfood-markeder. Når man taler om streetfood, tænker mange på det som en stor hal med diverse madboder. Men streetfood er egentlig blot mad, der fremstilles med det formål, at du får det hurtigt og kan spise det på farten. Det betyder ikke nødvendigvis, at streetfood er fastfood, for streetfood er som regel et traditionelt håndværk, og ofte er det både utrolig lækkert og sundt.

Et eksempel på streetfood er fiskerestauranten Hooked, som mange i dag kalder for Københavns bedste fiskerestaurant. De startede i 2017 med at købe en lille madvogn (foodtruck), og i dag to år efter har de to meget populære restauranter i København, hvor de serverer frisk fisk og skaldyr.

Streetfood rykker indenfor

Tager du til udlandet og søger efter streetfood, er det et koncept, der som regel indebærer gadekøkkener. I Danmark vil du dog opleve, at streetfood er rykket indenfor. Den klassiske streetfood er altså i en form for stort lokale eller hal, hvor du som kunde kan finde et hav af mad fra forskellige lande. Her finder du en helt særlig atmosfære og fællesskabsfølelse mellem mennesker, der spiser et måltid side om side.

Men som med fiskerestauranten Hooked, så kan streetfood altså også komme i mange andre former. Madvogne er begyndt at blive populære i Danmark. Et koncept, som især er kendt fra USA. Streetfood er rykket ind på restauranterne, særligt fordi takeaway også vinder indpas i danskernes travle hverdag.

Det er okay at eksperimentere

Det ses i højere og højere grad, at streetfood-steder er begyndt at eksperimentere med deres mad. Der er blandt andet kommet begreber som Dogma Food, der står for eksperimenterede og overraskende mad, og Cool Classic, hvor traditionelle danske retter fortolkes på nye måder, og danskerne er vilde med det. Det tyder på, at streetfood er kommet til Danmark for at blive.