Business

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også, at det efterhånden er blevet tid til at tænde for varmen.

Virksomhed

Sparvinduer

Adresse

Kratholmvej 27, 5260 Odense S

Telefon

70 20 18 87

E-mail

sparvinduer@sparvinduer.dk

Webside

https://www.sparvinduer.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 12. oktober

Spar penge på varmeregningen til vinter

Mange danskere bruger hvert år mange penge på at opvarme deres bolig, og det kan blive ekstra dyrt, hvis man for eksempel har en stor bolig. Derudover kan opvarmningen blive endnu dyrere, hvis man bor i en ældre bolig eller har en anden varmekilde end fjernvarme.

I mange tilfælde kan en dansk familie spare mange tusinde kroner på varmeregningen hvert eneste år, og samtidig kan du også få et bedre indeklima, hvis du foretager nogle simple tiltag. Du bør især være opmærksom på besparelsesmulighederne, hvis du ejer en bolig med oliefyr eller el-radiatorer, da disse varmekilder generelt er markant dyrere end fjernvarme.

Fortag energiforbedringer på boligen

Nybyggede danske boliger er generelt ufatteligt energivenlige, og hvis du har en ny bolig, så er der næppe behov for energiforbedringer. En bolig skal dog ikke være specielt gammel, før det virkelig kan betale sig at overveje nogle forskellige energiforbedringer på boligen. I forhold til energiforbedringer er det dog vigtigt, at du sammenholder de økonomiske besparelser med prisen på de forskellige forbedringer.

Én af de billigste energiforbedringer er til boligen er efterisolering. Her er det oftest hensigtsmæssigt at tilføje ekstra isolering til boligens loft, da dette giver den største gevinst. Det skyldes, at varme stiger opad, og derfor kan det virkelig gøre en forskel at tilføje mere isolering. I mange tilfælde kan du nøjes med at tilføje omkring 10 cm ekstra isolering på loftet for at hæve husets energimærke op til næste niveau. Prisen for denne forbedring er meget begrænset, og du burde kunne gøre det for mindre end 1.000 kroner – især hvis du selv at villig til at lægge isoleringen ud.

Hvis man skal kigge på andre mulige energiforbedringer, som virkelig giver resultater, så bør du også overveje at udskifte gamle vinduer i boligen. Vinduerne er oftest den del af boligen, som har det største varmetab. Det er nemt at købe vinduer online, og det er endda muligt at købe vinduer i specialmål til en meget overkommelig pris. Et godt vindue bliver naturligvis aldrig gratis, så du kan forvente, at du skal spare lidt penge op til denne energiforbedring. Til gengæld vil denne energiforbedring også give besparelser fra den første dag, og derudover bliver indeklimaet i boligen også forbedret markant. Du kan for eksempel se frem til mindre træk indendørs på kolde dage. Det er ufatteligt vigtigt, at du vælger vinduer, som passer til din bolig. Du kan finde gode råd online til at vælge de rette vinduer til din bolig. Disse råd kan hjælpe dig rigtig meget, for vinduerne er altafgørende i forhold til din bolig udseende.

Du kan hyre en energiekspert, hvis du vil have gode råd til andre boligforbedringer, som kan være en god forretning for dig. Alternativt kan du også kigge i den energirapport, som du fik i forbindelse med købet af din bolig.

Varm din bolig op med omtanke

De fleste går op i energimærket på deres bolig, men mange glemmer, at energimærket ikke er altafgørende i forhold til størrelsen af din varmeregning. Du kan spare rigtig mange penge, hvis du blot varmer din bolig op med større omtanke.

Én af de mest grundlæggende råd i forhold til opvarmningen af din bolig er, at alle radiatorer bør være indstillet til den samme temperatur. Ellers risikerer du, at varmen trækker ind i husets koldere rum, hvilket skaber træk og får huset til at føles koldere.

Hvis du vil varme din bolig mere effektivt op, bør du også være opmærksom på, at husets radiatorer ikke må blive blokeret af møbler. Det er for eksempel en rigtig dårlig idé at placere sofaen foran en radiator, da en stor andel af varmen vil trænge ud igennem vægen.

Generelt bør du forsøge at justere varmen på dine radiatorer så lidt som muligt. Dette er ekstra vigtigt, hvis du har gulvvarme, for det tager tid at varme et hus op. Stiller du termostaterne for højt, risikerer du blot at sende en masse varme retur til varmeværket, hvilket blot er dyrt for dig i sidste ende.