Business

Sikkerhedsglas kaldes også for personsikkerhedsglas. Dette fordi glasset forhindrer, at du skærer dig eller får andre skader, hvis glasset skulle splintre.

Virksomhed

Mirit Glas

Adresse

Marielundvej 37 D, 2730 Herlev

Telefon

+45 44 94 44 49

E-mail

post@mirit.dk

Webside

https://miritglas.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 20. december

Sikkerhedsglas til industri og erhverv - så du ikke kommer til skade

Man taler som udenforstående oftest om personsikkerhedsglas, mens det i fagspog kaldes for sikkerhedsglas til industri og erhverv.

Sikkerhedsglas til industri og erhverv findes som både hærdet og lamineret glas, og alt efter behovene, vil der være forskel på, hvilket glas der bruges.

Hvad er sikkerhedsglas til industri og erhverv?

Sikkerhedsglas eller personsikkerhedsglas, har en større styrke end almindeligt glas, og går det i stykker, granulerer det i mange små, uskarpe og dermed ufarlige stykker. Ved lamineret sikkerhedsglas holdes glasset sammen, selvom det går i stykker. På den måde undgår man, at der kommer glasskår over det hele. Denne type glas anvendes ofte til butiksfacader.

Man taler om tre forskellige typer af sikkerhedsglas:

– Hærdet glas, som granulerer i små, uskarpe stykker, hvis glasset smadres

– Lamineret glas, som holdes sammen, selvom glasset går itu

– En kombination af begge typer, hvor to hærdede glas er lamineret sammen

Hærdet glas

Hærdet glas kan tåle meget høje temperaturer - og også hurtigt skiftende temperaturer, såkaldt temperaturchok. Glasset afkøler herefter meget hurtigt, og der opstår derved spændinger i glasset, som styrker det.

Styrken af hærdet glas er 3-5 gange større end almindeligt glas i samme tykkelse.

Lamineret glas

Lamineret glas er en sammensætning af to lag glas, som klæbes sammen ved hjælp af folie i midten. Dette kaldes for folielaminering. Denne sammensætning af de to glas og folie opvarmes under tryk, hvorfor al luft presses ud, og materialerne smelter sammen. Folien kan både være klar, men den kan også være mat, hvis man ønsker en mere matteret og sandblæst effekt.

Skulle lamineret glas gå i stykker, hænger glasstykkerne fast i folien, så de bliver i glasset. På den måde kommer der ikke glasskår overalt, og man undgår at skære sig.

Hærdet og lamineret glas

Et glas kan også være både hærdet og lamineret, og dermed fusioneres egenskaberne fra begge glastyper. Det foregår ved, at to hærdede glas lamineres sammen. På den måde skaber man et meget stærkt glas, hvor skårene bliver ved med at hænge sammen, selv hvis glasset smadres.

Denne type af glaskombination anvendes typisk til eksempelvis gelændere eller rækværker i glas, hvor montage med klembeslag og bolte skal sikre, at glasset ikke revner ved montagestederne, hvor der ellers kan opstå store spændinger.