Business

Vi kommer ikke udenom det. Corona har givet de fleste af os ekstra tid på hænderne - og de må gerne bruges fornuftigt.

Virksomhed

Bedst & Billigst

Telefon

70 26 74 74

E-mail

bb@bedst-billigst.dk

Webside

https://www.bedst-billigst.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. juni

Sådan vedligeholder du dine døre og vinduer

Listen kan være lang hvis du er boligejer, og prioriteringen kan være svær.

En opgave, som du bør prioritere, er at vedligeholde dine døre og vinduer. Læs med her, hvis du godt kunne bruge et tip eller to.

Rengør ruderne

En simpel rengøring af dine døre og vinduer kan have en stor effekt på holdbarheden. Brug en god mængde sæbevand og eventuelt en sjat husholdningseddike for at undgå kalkpletter og striber på ruden.

Du bør rengøre vinduernes tætningslister løbende, for at sikre at de holder tæt.

Smør beslag

Selve vinduesbeslagene kræver ikke meget vedligeholdelse. Men det anbefales dog alligevel, at du en gang om året smør de bevægelige dele såsom hængsler, håndtag og nitteforbindelser.

Til det kan du bruge almindelige syrefri olie. Men har du derimod døre eller vinduesrammer med friktionsbremse, kræver det at du sørger for en grundig vedligeholdelse.

Fjern harpiks

De fleste producenter fremstiller i dag vinduer og døre, som godt kan modstå det omskiftelige danske vejr. For at undgå at der dannes for meget harpiks, scannes træet for knaster, så træet indeholder så få knaster som overhovedet muligt. For mange knaster, betyder nemlig risiko for hapiksudtræk.

Træ er levende materiale

Men i og med at træ er et levende materiale, kan det stadigvæk godt forekomme at det giver harpiksudtræk på malingen. Du kan i et vist omfang fjerne misfarvninger forsigtigt med sprit. Her tager du blot en klud med husholdningssprit og tørrer forsigtigt harpiksen af. Derefter renser du efter med rent vand.

En anden metode er at lade harpiksen krystallisere, hvorefter den er nem at skrabe af. Også her bør du rense efter med rent vand.

Overfladebehandling

Ligesom de fleste producenter producerer døre og vinduer som kan modstå det danske vejr, produceres de fleste vinduer og døre også med en overfladebehandling. Til trods for en overfladebehandling, er der dog stadig faktorer som vejr og vind, som kan give et behov for at vinduesrammer og dørrammer skal genbehandles efter en årrække.

Årligt eftersyn

Det er vigtigt at dine vinduer holder tæt, for at der ikke kommer træk. Både glasbånd og glasliste i dine vinduer sørger for, at vinduerne holder tæt.

Både glasliste og glasbånd kræver ingen vedligeholdelse, men det anbefales at du en gang i året får dem efterset - særligt i bunden. Det anbefales fordi bundglaslisterne er hårdt udsatte i regnvejr, når regnen rammer ruderne.

Det gør du hvis du oplever utætheder

I værste tilfælde kan slid på bundglaslisterne resultere i utætheder, som kræver en udskiftning af glasbåndene. I hvert fald hvis du gerne vil undgå en unødigt høj varmeregning.

På samme tid anbefales det at du får skiftet glaslisterne, så du er sikker på en 100% tæthed i dine vinduer.

Hos www.bedst-billigst.dk står der altid fagfolk klar til at vejlede og hjælpe dig, hvis du oplever utæthed eller andre defekter på dine vinduer eller døre.