Business

Ved byggeprojekter er der rigtig mange ting, der skal overvejes grundigt.

Virksomhed

Dansk Tagbyg ApS

Adresse

Nørregade 25 d, 8464 Galten

Telefon

28 68 74 50

E-mail

kontakt@dansktagbyg.dk

Webside

https://www.dansktagbyg.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 31. januar

Sådan vælger du de rette materialer til dit byggeprojekt

Når du påbegynder et byggeprojekter, begynder du højst sandsynligt at få tanker som: Hvilken type tag skal der lægges på huset? Skal der være gulvtæppe i nogle af rummene, eller skal der klinker eller trægulv i hele hjemmet? Hvilket materiale skal ydermurene bygges af? Skal hjemmet være så vedligeholdelsesfrit som muligt, eller vil du gerne have som hobbyprojekt at lakere gulve og bordplader en gang om året og vedligeholde taget ind i mellem? Hvilket udtryk vil du gerne sende med huset og dets indretning? Vi har her samlet nogle af de vigtigste steder, hvor du virkelig skal tænke over, hvilket materiale du vælger.

Tagtype

Husets tag er som vores hår – det har stor betydning for, hvordan huset som helhed tager sig ud. Der findes et væld af forskellige løsninger til tagdækning, og det er vigtigt, at du både medtænker økonomi, udseende, holdbarhed, vedligehold samt styrken på husets konstruktion. For eksempel holder et tag af naturskifer i op til 90 år, men er til gengæld ret dyrt og kræver meget vedligehold. Som modsætning er ståltag en billig løsning, fordi det er hurtigt at lægge, og det kræver ikke ret meget vedligeholdelse.

Ydermure

Tænk over, hvilken type vind og vejr, dit hjem bliver udsat for, inden du vælger materiale til ydermurene, og overvej også her, hvilket udtryk huset skal udsende. Mursten giver udtryk af et klassisk, dansk hus, hvorimod beton er mere moderne, og træ kan udtrykke personlighed og hygge.

Gulvvalg

Når du vælger gulve til huset, skal du også medtænke holdbarhed samt æstetik. Men derudover bør du også overveje rumakustikken ved de forskellige valg af gulve – hårde gulve har en tendens til at skubbe lyden fra sig, hvorimod blødere materialer til gulve absorberer lyden. Ved hårde gulve, som er mere holdbare, er det derfor en god idé at hænge flere ting på væggene eller bruge løse gulvtæpper i rummet.