Business

Når nye ansatte skal starte på arbejdspladsen, kan du næsten være sikker på, at langt størstedelen af dem er meget nervøse.

Virksomhed

Skiltex

Adresse

Ejby industrivej 91c, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 40 98

E-mail

info@skiltex.dk

Webside

https://www.skiltex.dk/shop/frontpage.html

Annonce Virksomhedsprofil - 28. august

Sådan introducerer du optimalt nye medarbejdere

Det kan være en udfordring at finde de rigtige måder at få dem introduceret på, så de føler sig trygge fra start. Derfor får du her nogle gode råd til hvad du kan gøre.

Energi er nødvendigt

For at kunne fokusere og for at være i godt humør, er det vigtigt at spise. Derfor kan det være en god idé at starte dagen ud med at tilbyde dine nye ansatte noget at spise og drikke, så de har energidepoterne fyldt op til resten af dagen. Hvis dagen starter med en bid mad, vil der også være rig mulighed for at de ansatte kommer til at snakke lidt med hinanden, da der ikke fra start af er en professionel stemning. Ved at snakke med nogle af de andre kan de automatisk få mere mod på dagen, da relationer ofte gør en tryg i nye situationer. Selvom det kun er small talk, kan det alligevel gøre en forskel i løbet af dagen. Så en blanding af mad og chancen for casual small talk er den perfekte start på dagen.

Skab tryghed

Hvis man beslutter sig for at benytte sig af ovenstående råd, kan man med fordel lave nogle navneskilte. Hvis dine ansatte kan se hinandens navne, kan det være nemmere for dem at initiere en samtale med de øvrige medarbejdere. Det hjælper dem at få sat et navn på alle de nye ansigter, og når de føler, at de har fået en personlig oplysning om de andre, føler de sig automatisk mere trygge ved at gå ind i en samtale med dem. Det bliver derved heller ikke deres eget ansvar at få lært alle at kende senere hen, når de er kommet på plads i deres nye stilling. Dog kan navneskilte også bruges som broche, så navnene står på deres trøjer, så de stadig har mulighed for at få sat navn på de andre.

Hav et åbent sind

Hvis man vil have succesfulde og oprigtige ansatte, er det meget vigtigt at have et åbent sind. Ingen medarbejder er ens, og der er forskellige behov og personligheder blandt dine ansatte. Når de skal introduceres til deres stilling, er det vigtigt at fremstå venlig, da de fleste kan være nervøse, og de kan risikere at brænde inde med en masse spørgsmål, som de ikke tør spørge om, hvis du virker afvisende. Så det første stykke tid kan du aldrig få sagt nok gange, at de bare skal spørge, hvis der er noget de er i tvivl om. At få et godt indtryk af deres chef er en vital faktor for, hvor godt de vil blive etableret.