Business

Hvis du skal til at studere eller allerede er studerende, kan et kollegie være noget lige for dig.

Virksomhed

Findroommate

Adresse

Brovej 20a, 8800 Viborg

Webside

https://www.findroommate.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. februar

Klar til at flyve fra reden? 3 tips til kollegiet

Et kollegieværelse er en god mulighed for dig for at prøve at stå på egne ben og bo alene. Derudover er det også en rigtig god mulighed for dig, som gerne vil flytte til storbyen på SU.

Hvad er et kollegie?

Et kollegie er en mulighed for at være en del af et større fællesskab. Kollegiet er bygget op omkring et stort boligkompleks, hvor der er en hel masse enkeltværelser.

Værelserne er ledige for alle under uddannelse, værelserne er til leje, og der er ligeledes meget ofte et fællesareal, som kan benyttes af alle de boende. Et kollegie er en enestående mulighed for at prøve en ny form for fællesskab.

Ofte og især i ældre kollegier, er der delt køkken og badeværelse. Det betyder, at der er flere køkkener og badeværelser, men at de skal deles iblandt et antal beboere. Man kan dog se specielt i nyere kollegier, at et kollegieværelse ikke kun er et værelse men også indeholder eget køkken og badeværelse.

Hvorfor vælge et kollegie?

Hvis du er klar til at flytte hjemmefra, men gerne vil have et godt fællesskab, så er et kollegie helt sikkert noget for dig.

Generelt er kollegieværelser også markant billigere end en hel lejlighed, hvilket vil gøre det en del mere overskueligt for beboerne at betale huslejen og komme gennem måneden på SU - hvis du overvejer at flytte ind omkring hovedstaden København, Aarhus eller Aalborg, er det især en god mulighed.

Ofte kan det være svart at danne et netværk og danne nye fællesskaber, når man kommer til et helt nyt sted. Alle på kollegiet er i samme båd, og er som regel det samme sted i livet, hvilket gør det helt optimalt at danne rammer om et godt miljø, hvor alle er på lige fod.

Du burde vælge et kollegie, hvis du kunne tænke dig lav husleje, hyggelige rammer og et godt arbejdsmiljø til at danne ramme om din uddannelse.

Lever du op til kravene for at flytte ind på et kollegie?

Kollegieværelser er som udgangspunkt for alle unge under uddannelse mellem 18-30 år. Der er krav om, at man skal være aktiv studerende, hvilket ligeledes indebærer, at man ikke er på hverken orlov, sygemeldt eller færdiguddannet.

Der er jævnligt kontrol ved alle kollegier for at sikre, at alle fortsat er aktive studerende, hvilket sker for at sikre, at det ikke bliver udnyttet og fordi, der som regel er længere ventetid til kollegierne.