Business

Rigtig mange danskere har forskellige allergier, som i større eller mindre grad påvirker deres daglige liv.

Virksomhed

Bedste10.dk

Adresse

Dalbygade 40n, 6000 Kolding

E-mail

hej@bedste10.dk

Webside

https://bedste10.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 1. oktober

Hyppig rengøring kan forebygge støvallergi

Mange er eksempelvis allergiske overfor pollen, hvilket viser sig som hyppige nyseture i forårsmånederne - andre er allergiske overfor forskellige typer af mad. Én af de hyppigste årsager kan dog findes i vores eget hjem; nemlig husstøvmiderne. Selvom det kan lyde ulækkert, så er der masser af husstøvmider i vores hjem, og det er blandt andet deres ekskrementer og døde kroppe, der kan give allergi. Derfor kan selv den stærkeste mand blive fældet af et dårligt indeklima med masser af støv - men heldigvis kan støvallergi forebygges med hyppig og grundig rengøring!

Husstøvmider lever af døde hudceller

De genstridige husstøvmider findes mange steder i hjemmet, og deres primære føde er de døde hudceller, som falder af vores hud på daglig basis. Herudover elsker de fugtige hjem, hvor varmen bliver holdt konstant høj; noget, der naturligvis ikke er en hjælp i de kolde vintermåneder, hvor radiatoren får et ekstra nyk opad. Det sidste kan til dels afhjælpes med hyppig udluftning, men det første kræver simpelthen, at du fatter støvsuger og -børste flere gange om ugen. Rengøring står nok ikke øverst på ønskelisten, når man endelig har fri fra arbejde, men hvis man kan forhindre allergi, så er det altså besværet værd.

En god støvsuger er alfa og omega

Uanset om du forsøger at forebygge støvallergi, eller om du allerede har ”glæden” af det, så er hyppig - og ikke mindst effektiv - rengøring et absolut must. Det er ikke den sjoveste opgave at traske hele huset igennem, mens man går tur med en sulten støvæder, men faktum er bare, at det hjælper mod støvmiderne. Turen kan dog gøres lidt sjovere, hvis man har en ordentlig støvsuger, der faktisk opfanger noget af alt det støv, som man kører henover. Derfor kan det være en god idé at skifte den gamle traver ud med en af de nye, bedste støvsugere på markedet, der gør støvsugningen meget lettere!

Skab et fjendtligt indeklima for husstøvmiderne

Hvis du allerede gør rent flere gange om ugen, så kan du sove nogenlunde trygt om natten - medmindre der er meget fugtigt i dit hjem. Fugt er ikke godt for hverken indeklimaet eller dig selv, men det er med til at forøge antallet af husstøvmider betragteligt. Som allerede skrevet er det derfor essentielt at lufte ud flere gange om dagen, men hvis det ikke er muligt, så bør du anskaffe dig en affugter. En affugter fjerner meget af fugten fra luften i hjemmet, hvilket begrænser antallet af husstøvmider, og de behøver ikke koste en formue i anskaffelse. Du kan her med fordel sætte affugteren i gang om morgenen, inden du kører på arbejde - dermed tager den al den fugt, som har opbygget sig i hjemmet i løbet af natten. Selvom affugteren er smart bør du dog alligevel lufte ud jævnligt - det er meget mere effektivt!

Sørg for at give dyner, puder og sengelinned en tur

Selvom huset måske skinner som en marmorbelagt sti, så kan du stadig opleve problemer med støvallergi, hvis du ikke er opmærksom på én af de største syndere - sengen. Husstøvmiderne elsker sengen, fordi de kan få både fugt og varme, men du kan komme dem til livs, hvis du f.eks. vasker dit sengelinned minimum én gang hver 14. dag. Sengelinned skal skiftes oftere, end man lige tror, og det er virkelig noget, der kan forebygge støvallergi. Herudover bør du vaske både dyner og hovedpuder mindst 4 gange om året for at dræbe flest mulig husstøvmider. Igen: Denne post kan være lidt svær at håndtere, men det hjælper virkelig. Alting skal naturligvis have 60 grader i maskinen - husstøvmider dør nemlig ved temperaturer over 55 grader!