Business

Når folk går bort, skal der tages en hel række beslutninger og herunder, skal man også finde ud af om, der skal arrangeres en begravelse eller bisættelse.

Virksomhed

Hejslet Begravelsesforretning

Adresse

Grønnegade 12, 9300 Sæby

Telefon

96 14 99 14

E-mail

begravelse@hejslet.com

Webside

http://www.hejslet-begravelsesforretning.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 24. januar

Hvordan vælger man mellem bisættelse eller begravelse?

I Danmark kan man selv tage stilling til, om man vil bisættes eller begraves, allerede når man er 15 år gammel. Der kan gøres mange overvejelser i forbindelse med bisættelse eller begravelse, og derfor kan det også være svært at tage stilling til. Hvis man ikke selv har nogle ønsker i forbindelse med om, man skal bisættes eller begraves, så er det familien, som tager beslutningen, når man er gået bort. Det kan være en svær beslutning, og derfor kan det også være rart at hente hjælp fra en bedemand, når alt skal arrangeres og besluttes.

Bor man omkring Brønderslev, Dronninglund, Frederikshavn, Hjørring, Sæby eller Vodskov kan man få hjælp til bisættelse i Nordjylland hos Hejslet Begravelsesforretning. Det er en hård tid, man skal igennem, når man mister en, man holder af, og derfor kan det også ofte være en fordel med lidt hjælp udefra.

Hvad er egentlig forskellen på en bisættelse og en traditionel begravelse?

Når man skal beslutte sig om, hvorvidt man selv vil bisættes eller begraves eller skal tage beslutningen på vegne af en, man har mistet, er det vigtigt, at man ved, hvad forskellen egentlig er. En bisættelse går ud på, at den afdøde kremeres og dernæst kommer i en urne. Når man snakker om en traditionel begravelse, er der derimod tale om en jordbegravelse, hvor den afdøde ikke bliver kremeret inden.

Både en bisættelse og en begravelse indeholder et fast ritual, hvis den afdøde er medlem af den danske folkekirke, medmindre der anmodes om ændringer i denne henseende. Der er altså en stor forskel på om, man vælger en bisættelse eller en begravelse, og dette kan have stor betydning for nogle.