Business

Når du afleverer din bil i et servicecenter, bliver du mødt af servicepersonale som skal varetage synet eller serviceeftersynet af din bil. Men hvem håndterer egentlig hvad? Og hvad er forskellen på personvognsmontøren og personvognsmekanikeren? Det kan du bliver klogere på lige her.

Virksomhed

Bilsyn Vodskov

Adresse

Følfodvej 3, 9310 Vodskov

Telefon

70 70 78 70

E-mail

post@bilsynvodskov.dk

Webside

https://www.bilsynvodskov.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. juni

Hvordan arbejder montøren og mekanikeren sammen?

Hvem håndterer hvilke opgaver?

En uddannet personvognsmontør håndterer de mere fysiske dele af bilen, blandt andet tilrettelæggelse og udførsel af eftersyn og fejlfinding på motorer, både benzin og diesel. Det er også personvognsmontøren der reparerer og udskifter de bestanddele på bilen der er nedslidte og defekte, hvilket kan inkludere dæk, lygter og lignende.

Personvognsmekanikeren håndterer derimod de mere tekniske aspekter på bilen, eksempelvis automatikken og elektronikken. Det er personvognsmekanikeren der har de elektriske systemer indkodet, og de er eksperter på områder som motorer, bremser og klimaanlæg.

Hvor lang tid tager det at blive mekaniker?

Fælles for begge erhverv er, at de gennemgår grundlæggende undervisning på uddannelsen omhandlende typer af brændstof og sikkerhedsmæssige udstyr. Man kan enten vælge at tage trin 1, der giver titlen som personvognsmontør, eller at tage både trin 1 og 2 af uddannelsen, der altså giver titlen som personvognsmekaniker.

Trin 1 tager i alt 2 år og 6 måneder at opnå, hvorimod det udvidede trin 2 tager i alt 4 år og 6 måneder. Der er tale om et grundforløb, og efterfølgende et hovedforløb der består af varierende praktik og skoleforløb. Tilrettelæggelse af hovedforløbet er forskelligt, alt efter hvilken skole der står for den enkelte elev, men grundlæggende er uddannelsen ens over hele landet.

Bliv verificeret til bilsyn

Som uddannet mekaniker kan du, i forbindelse med godkendte kurser på den pågældende arbejdsplads, få titlen som bilsynsassistent i forbindelse med bilsyn. Én af de firmaer, der har bilsyn som deres helt store ekspertise, er Bilsyn Vodskov. Her bliver der ikke lagt fingre imellem når der er tale om bilsyn og færdselssikkerhed - de kender deres fag helt ind til benet, og rådgiver meget gerne inden for synstjek, periodisk bilsyn eller registreringssyn.