Business

Brugen af en ejendomsmægler kan være altafgørende, når det kommer til salget af din bolig.

Virksomhed

Bedste Mægler

Adresse

Borupvang 3, 2759 Ballerup

E-mail

admin@xn--bedstemgler-g9a.dk

Webside

https://xn--bedstemgler-g9a.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. februar

Hvad kan en ejendomsmægler egentlig?

Sæsonen for bolighandel er lige om hjørnet, og hvis du som mange andre overvejer at sælge din bolig, så kan det være en fordel at henvende sig hos en ejendomsmægler. Uanset om du er førstegangs sælger eller har handlet med ejendomme før, kan den rette rådgivning vise sig at være afgørende for handlens videre forløb.

Ejendomsmægler eller selvsalg?

Ejendomshandel er en større investering, og der er et hav af faldgruber, administrativt arbejde og en masse dokumenter, som skal fremskaffes. Det er muligt for den almindelige sælger at udføre dette arbejde selv, men derfor er der alligevel en stor del af boligsælgere, som vælger at gå til en ejendomsmægler i handelens indledende fase.

Ejendomsmægleren har stor erfaring med huskøb og salg, indblik i bolighandler, juraen heromkring og de rette forhandlings kundskaber. Ved selvsalg kan du spare en stor del af salæret til ejendomsmægleren - til gengæld skal du investere en del tid i fremvisning, markedsføring, rengøring, klargøring med videre.

Forhandling af pris

Prisforhandlinger ved boligkøb kan for mange være et svært område, da det kan være vanskeligt at forhandle uden med fuld sikkerhed at kende til den ønskede ejendom. Det kræver blandt andet en gennemlæsning af købsaftalen, hvor størstedelen af informationen omkring huset kan findes, og derudover kræver det en grundig gennemgang af ejendommens øvrige dokumenter.

Ejendomsmægleren er specialiseret i ejendomshandler og ved nøjagtig, hvor de skal se for at finde de væsentligste information omkring huset.

Ejendomsmægler er en sælgers mand

Som sælger har man oftest en ejendomsmægler på sin side, der efter bedste evne vil forsøge at opnå den højeste pris for ejendommen. Den danske lovgivning forbyder ejendomsmægleren i at rådgive både køber og sælger ved samme handel, hvilket efterlader køber på egne ben.

Ejendomsmægleren vil udføre en boligvurdering, fremskaffe de relevante dokumenter, stå for fremvisningen, hvis dette ønskes.

Advokatforbehold

Når prisen er fastsat, og købsaftalen er udarbejdet af sælgers ejendomsmægler, er det vigtigt, at købers advokat får indsat et advokatforbehold, inden køber underskriver købsaftalen.

Et advokatforbehold kan vise sig at være afgørende for køber, hvis han eller hun ønsker at trække sig fra handlen. Advokatforbeholdet udarbejdes af en advokat, og tillader advokaten at trække køber ud af handlen i op til 6 hverdage efter, at køber har underskrevet købsaftalen, hvis ikke advokaten anser handlen for at være til købers fordel.

Hvad sker der uden et advokatforbehold?

Uden et advokatforbehold kræver det, at køber betaler 1% af den aftalte købesum som godtgørelse til sælger, hvis køber ønsker at trække sig fra handlen efter underskrift. Med et advokatforbehold i købsaftalen, kan advokaten trække køber ud uden at betale godtgørelsen.