Business

En flytning føles ofte som en stor mundfuld. Hvad end det er den første eller endnu en i rækken. Det handler om at holde tungen lige i munden og hovedet koldt.

Virksomhed

Bedsteseng

Webside

https://bedsteseng.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 12. august

Guide: bliv klar til flytningen med en tjekliste

Det kan være svært at have det store overblik, og man kan næsten ikke lade være at tænke på, om nu det hele står på tjeklisten? Heldigvis er der hjælp at hente. Her får du en opremsning over de absolut vigtigste ting – hvis du har styr på disse ting, kan det ikke gå helt galt.

Et sted at sove og et sted at spise

Det allervigtigste i dit nye hjem er et sted, hvor du kan hvile hovedet efter en lang dag – du skal selvfølgelig have en seng at sove i. Uden en seng er der ikke meget hjem over det. Hvis du ikke allerede har en, kan du finde ud af hvilken type seng skal man vælge.

Når du har et sted at sove, er det også væsentligt med et sted at spise. Ligegyldigt om pladsen er trang, og du kun har plads til et enmandsbord, eller om du skal have et spisebord med plads til otte mennesker, står det højt på listen som en af de vigtige ting i hjemmet.

Som en tilføjelse til spisepladsen kommer køkkenudstyr. Hvis du skal servere mad for dig selv og eventuelle gæster, har du brug for noget at kokkerere med. Gryder, pander, bestik, tallerkener, glas og hvad du ellers kan forestille dig at få brug for i et køkken.

Hvad skal man ellers huske?

Hvis du har tjek på ovenstående, er du kommet et godt stykke af vejen til at kunne skabe et sted, hvor man kan leve. Der er dog flere ting, som kan være rart at have i mente, og som man rimelig hurtigt får brug for. For eksempel er der et par ting, man gør klogt i at anskaffe sig på forhånd:

•Køkken- og badeværelsestekstiler: håndklæder, viskestykker og karklude.

•Opbevaringsmøbler: hvis der ikke er indbygget opbevaring i dit nye hjem, skal du formegentlig have fat i noget opbevaring til for eksempel tøj, sko, bøger, elektronik og så videre.

•Belysning: der er ikke meget ved at bo et sted uden lys – specielt ikke om vinteren. Lamper er også noget af det, der er rart at have styr på fra starten.

Godt at tænke over

Mange ting har man måske i forvejen, fordi man jo kommer fra det sted, man boede inden flytningen. Hvis det er tilfældet for dig, er her nogle andre forslag til, hvad du kan gøre:

•Tag mål og lav en plantegning over det nye sted. På den måde kan du prøve at indrette og se, om du har plads til alle dine ting, eller om du mangler nogle møbler.

•Overveje om nogle ting trænger til en udskiftning. Det er måske ikke det værd at slæbe den gamle sofa op i en lejlighed, hvis den skal skiftes ud om en måned alligevel.

•Lav din egen tjekliste, som du kan krydse af fra.