Business

At investere eller ikke at investere, det er spørgsmålet.

Virksomhed

Mininvestering.dk

Telefon

+45 89 88 49 35

Webside

https://mininvestering.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. juni

Giver det stadig mening at investere i Bitcoin?

Bitcoin er en svært begribelig størrelse, som har været på manges læber de sidste par år. Den virtuelle valuta har gået igennem en lang nedadgående kurve gennem hele 2018, men har pludselig oplevet et opsving, og prisen er steget gevaldigt i nyere tid.

Med Bitcoin har alle investorer, garvede som uerfarne, muligheden for at investere i et meget anderledes produkt. I en verden hvor flere og flere ting foregår digitalt og over internettet, giver det mening, at vores penge og betalingssystemer også skal være online. Bitcoins går ind under betegnelsen kryptovaluta, som anvender kryptografi til at kontrollere sikkerheden i transaktionerne samt verificere overførslen af penge.

Da der er et begrænset antal Bitcoins på markedet, kan det være en smart at investere i ‘fremtidens penge’, som nogle er overbevist om, det er. Grunden til at Bitcoins er smarte, hænger blandt andet sammen med sikkerheden i dem. De er decentrale, hvilket betyder, at der ikke er nogen banker, der holder pengene for folk. Du har kun selv adgang til dine Bitcoins via din telefon, computer eller andet device. Desuden er Bitcoins anonyme, da bankerne ikke kan holde styr på, hvad du køber for dine Bitcoins, og hvem du overfører til. Til sidst er Bitcoins uregulerede i og med, der ikke er en centralbank, som trykker pengene og styrer kursen.

Flere danskere tror på Bitcoin

Nikolaj Rosenthal er én af dem, som mener, at Bitcoins er fremtiden. Han er professionel ishockeyspiller og er den første elitesportsudøver, der får sin løn udbetalt i Bitcoins. I og med at kursen på Bitcoins har haft så store udsving, betyder det, at ishockeyspillerens løn ikke er lige meget værd hver måned. Det er dog en risiko, han er villig til at tage.

En anden dansker, som virkelig tror på Bitcoins, er Niklas Nikolajsen, som i dag bor i Schweiz med egen virksomhed, som udelukkende gør sig i handel omkring Bitcoins. Han købte sin første store andel Bitcoins i februar 2011. Han købte 1000 stk. hvor kursen lå på sølle 77 cent. I dag er den investering steget så meget i værdi, at de 770 dollars han smed i puljen til at starte med er blevet over 60 millioner kroner værd.

Mange stiller sig selv det spørgsmål, om det er for sent at investere i Bitcoins, nu prisen er steget med sådan en voldsomhed de seneste år. Nogle mener ja og andre mener nej. Argumentet for, at det stadig kan give et godt afkast at investere i Bitcoins nu, hænger sammen med det begrænsede antal, der er tilgængelig, da der eksisterer kun 21 millioner Bitcoins, og der kommer ikke flere til.

Risikoen for at kursen pludselig er i nul er en reel mulighed som med alle andre investeringer, hvorfor man altid skal sætte sig grundigt ind i tingene og overveje, om man kan undvære pengene, hvis de går tabt. Hos mininvestering.dk kan du læse om, hvordan du skal investere i Bitcoins, hvis du vælger at gøre det, samt hvad du skal være særligt opmærksom på.