Business

De seneste par år har bilforhandlere landet over oplevet et stigende antal solgte SUV’er.

Virksomhed

Bilhuset Hjørring

Adresse

Frederikshavnvej 41, 9800 Hjørring

Telefon

98 92 68 00

Webside

http://forh.peugeot.dk/hjorring/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. juli

Flere og flere SUV’er på de danske veje

Der er ingen tvivl om, at SUV’en for alvor har sat sit præg på vejene landet over. De danske bilforhandlere oplever kun en stigende interesse i den populære bilklasse, og man kan roligt sige, at 2018 var SUV’ens år.

Personbilsalget nåede nemlig op på hele 218.500 stk i 2018, hvor SUV’en står for hele 26 % af det samlede antal solgte biler. Det betyder, at bilklassen nu er den mest solgte i Danmark for første gang nogensinde.

Og det er ikke kun i Danmark, at folk har fået øjnene op for SUV’en. I Europa var hver tredje solgte fabriksnye bil en SUV sidste år - en tendens, som alle brancheeksperter spår til at gøre sig gældende i 2019 også.

Samlet set er der overordnet set ikke blevet solgt flere biler i 2018 end året forinden, når man ser på tal fra alle bilklasser. Så ikke nok med, at SUV’en oplever en stigende popularitet, så har den altså også formået at vinde kunder fra de andre bilklasser.

De større biler vinder danskernes hjerte

Danskerne er faldet pladask for de lidt større biler, hvor tendensen førhen har været, at der blev solgt flere af de mindre biler. Det skyldes blandt andet, at registreringsafgiften er blevet sat ned, hvilket blot åbner op for nye muligheder for danskerne.

Derudover så er de større bilklasser såsom SUV’en mere rummelige og praktiske, hvilket i særdeleshed egner sig til børnefamilien. Bilklassen markerer sig også med ekstra god komfort, hvilket danskerne i høj grad sætter pris på, når de tilbringer tid i kø, eller der blot skal mange med i bilen.

Den suveræne SUV

SUV’ens stigende popularitet kan også mærkes på antal solgte biler hos landets bilforhandlere. Hos Bilhuset Hjørring møder de også flere og flere potentielle købere, som efterspørger en bil med god komfort, rummelighed og gode køreegenskaber. Og her falder de fleste over SUV’en, da den imødekommer alle deres krav.

“Vi møder ofte købere, som ret hurtigt falder for alt det, som SUV’en kan tilbyde. Det er derfor også en af de biltyper, som vi sælger flere af. Der er ingen tvivl om, at vi mærker til den stigende popularitet, hvad angår SUV’en” fortæller Johnny Lindrup Nielsen, indehaver af Bilhuset Hjørring.

SUV’en har det hele

Af populære modeller indenfor SUV-bilklassen, så kan der blandt andet nævnes Nissan Qashqai, Renault Captur samt 2008 SUV og 3008 SUV modellerne fra Peugeot, hvilket også er noget, de mærker til hos Bilhuset Hjørring.

“Kunderne er særdeles glade for netop vores 2008 SUV og 3008 SUV modeller fra Peugeot. Og de er lige nu også mere interessante end andre biltyper, når vores kunder går på jagt efter deres næste bil” fortsætter Johnny Lindrup Nielsen.

Det er ikke til at sige konkret, hvad der helt præcist skyldes SUV’ens store popularitet, men det har Johnny et bud på: “Vi tror, at danskerne har fået øjnene op for SUV’en og dens muligheder, fordi det blandt andet er en ny biltype, som går ind og afløser den mere traditionelle MPV biltype. Den har alt det, man leder efter i en god bil såsom et godt design, rummelighed og komfort samt gode køreegenskaber. For mange er det også dejligt, at bilen er lidt højere, så den er nemmere at stige ind og ud af. Og så ville vi lyve, hvis ikke også vi påstod, at det trækker lidt, at SUV’en kan minde lidt om en bil med 4 hjuls træk, som bestemt er interessant for de køreglade bilister”.

Er man blevet fristet af de muligheder, som SUV’en byder på, så tilbyder Johnny gerne en prøvetur i en af deres SUV modeller i en af deres butikker i både Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn.