Business

Det er de fleste af os som gerne vil gøre noget godt for miljøet. Men der er også mange som har svært ved lige at overskue hvad man skal gøre, eller ændre for at blive mere bæredygtig.

Virksomhed

Stampemøllen.dk

Adresse

Banevej 3, 5600 Faaborg

Telefon

70200223

Annonce Virksomhedsprofil - 29. januar

Få et mere bæredygtigt hjem

Her er derfor nogle nemme ændringer du kan lave i hjemmet, og nogle store ændringer men som godt kan betale for i den lange ende.

Renovering

Renovering kan være mange ting. Eksempelvis kan du meget nemt skifte dine pærer ud i hjemmet. De nye LED pærer man kan købe, holder for det første meget længere end traditionelle pærer. Derudover så er priserne også faldet rigtig meget på LED pærer, samtidig med at det koster mindre at have dem tændt end traditionelle glødepære.

Selvom det regner meget i Danmark, har vi af en eller anden grund nogle af de højeste priser på vand i Europa. Derfor er det en god ide at skifte det gamle blandingsbatteri ud, med et nyt, som er bedre til at sparer på vandet, men uden at du mærker det.

En lidt mere krævende renovering, men dog meget effektiv, er at isolere dit hus bedre. Dette er også en god måde at give dit hus et kosmetisk løft. Ved isolering af ydervæggen kommer dit hus nemlig til at stå, som var det nyt! Dette er også en god ide hvis I overvejer at sælge huset på lidt længere sigt. Men selvom du kan sparer en masse penge på energi, hvilket er grunden til at det er mere miljøvenligt, bør det ikke kun være grundet penge du vælger at isolere dit hus. Der er selvfølgelig stor forskel på huse, men de få tusinde kroner du sparer om året, i forhold til hvad det koster at isolere, kan ikke betale sig, medmindre man bor der meget længe. Så hvis du gerne vil sparer lidt på miljøet, sparer lidt penge på den lange bane samt få et potentielt pænere hus, så er ydervægsisolering en god ide.

Energi

Der er mange måder at være mere miljøvenlig når det gælder valget af energi. Du kan for eksempel blot skifte din energi kilde ud, med noget mere miljøvenligt. Hvis du bruger træpiller så vælg nogle, som er blevet produceret under ordentlige forhold og gerne i Danmark, da man så har undgået unødvendig transport. Med en hurtig Google søgning kan du også meget hurtigt finde energiselskaber, som tilbyder udelukkende grøn energi fra eksempelvis vindmøller. Og selvom man skulle tro det, så koster det ikke nødvendigvis mere, end fra normale energiselskaber.

Gødning og dyrkelse af egne grøntsager

Hvis du er en af de heldige der har en have, så er vi mange i lejligheder der er misundelige på dig. I dag kan du nemlig relativt billigt købe et drivhus og lave dine egne grøntsager. Dette er både en god og meget lækker måde at sparer miljøet på. Og du kan tilmed med sparer en masse penge. Grøntsager er ikke ligefrem den billige del ved et måltid. Og hvis du så er smart, kan du med stor fordel lave din egen gødning. Hvis du drikker stempel kaffe, kan du F.eks. bruge kaffegrumset som gødning. Det fungerer så godt! På denne måde undgår man at skulle have transporteret og pakket en masse grøntsager ind i plastik. Og så får du også mange flere vitaminer, da du får helt friske grøntsager. Og så lyder det i øvrigt også meget godt at sige til middagen, at disse grøntsager er fra egen have!