Business

Mange personer går og drømmer om at have råd til et sommerhus. Sommerhuset er et fristed, hvor man kan tage hen, når der er for travlt i hverdagen, og når hjernen kører på højtryk.

Virksomhed

DanCenter A/S

Adresse

Lyngbyvej 20, 2100 København Ø

Telefon

70 13 00 00

E-mail

kontakt@dancenter.com

Webside

https://www.dancenter.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. september

Dette skal du være opmærksom på, hvis du overvejer at købe et sommerhus

Sommerhuset er et sted, hvor man kan slappe af og samle energi til at vende tilbage til en, for mange, stresset tilværelse. Der er dog en række af ting, som du bør være opmærksom på, hvis du går rundt med sommerhus-drømmen i maven. Dem kan du læse om i denne artikel.

Et sommerhus er en stor investering

Først og fremmest tager vi et kig på de logiske betragtninger vedrørende køb af sommerhus. Et sommerhus skal ses som, og er i bund og grund, et alternativ til ferie. Priserne på sommerhuse svinger utrolig meget afhængig af lokation og kvalitet. Sommerhus skagen - dette er en kategori, der sagtens kan være i den dyre ende, hvorimod et sommerhus på eksempelvis Lolland er en del billigere. Uanset hvad, så er et sommerhus dog en stor investering, der på mange måder kan sammenlignes med at købe et hus. Der skal ofte ejendomsmægler på, der skal løbende renovering til, og de færreste har råd til at købe sommerhuset kontant, hvorfor et lån i banken er nødvendigt. Derudover påtager man sig også en risiko ved, at boligmarkedet svinger i pris og sommerhuset ligeså.

Man bør altså overveje, om det er det hele værd at binde en stor sum penge i et sommerhus, der altså i sidste ende blot er en type af ferie. Selvom man kan se pengebindingen som en investering, er det altså penge, som potentielt set kunne bruges på noget andet.

Køb af sommerhus sætter begrænsninger for ferievalg

Ud fra en økonomisk betragtning bør man - efter at have købt et sommerhus - altid holde ferie i dette. Det skyldes, at man altså har investeret mange penge i købet og betaler renter af lånet og meget mere. Det at tage på en ferie, som ikke er i sommerhuset, svarer altså til at betale husleje i en bolig og samtidig bo i en anden bolig, hvor der også betales husleje. Køb af sommerhus sætter altså en begrænsning for valget af ferie.

En hel verden af alternativer

Eget sommerhus er ikke den eneste mulighed for at skabe et fristed. Der findes en lang række af alternativer, hvor mange eksempelvis lejer det samme sommerhus år efter år, hvilket skaber en følelse af, at det er ens eget. Derudover er aktiv ferie, hvor man eksempelvis har sin base på en campingplads i et telt eller en hytte, blevet meget populært gennem de senere år. Læs mere om, hvordan du skaber en god campingferie her. Ferier baseret på middelmådig all inclusive sydpå er sat i baggrunden, og personer søger i stedet efter det helt eksklusive eller den naturlige og aktive ferie.