Business

Som fagmand er man klar over, at der er forskel på glas.

Virksomhed

Mirit Glas

Adresse

Marielundvej 37 D, 2730 Herlev

Telefon

+45 44 94 44 49

E-mail

post@mirit.dk

Webside

https://miritglas.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. august

Der er forskel på glas: Fra skueglas til borosilikatglas

Er der forskel på glas? Hvis ikke man er fagmand eller arbejder med glas på den ene eller anden måde, har man måske tendens til at tænke, at der da kun findes én type glas - men det er langt fra rigtigt. Faktisk findes der mange forskellige typer af glas, som bruges til hver sin ting. Her kan du blive klogere på de forskellige glastyper og få råd om skueglas.

Hvilke typer glas findes der?

Glas er som udgangspunkt et rent naturprodukt, der dannes af sand, soda og kalk. Herudover tilsættes ofte blandt andet jern, magnesium og aluminium, hvilket er med til at gøre glasset stærkere, så det får en bedre holdbarhed.

Der findes enormt mange forskellige glastyper, der som regel inddeles efter, hvad de bruges til. Nogle af de mest anvendte former for glas er skueglas og borosilikatglas, hvilket er glas, der bruges i stor stil inden for industrien.

Hvad er borosilikatglas?

Om borosilikatglas og dets egenskaber kan man sige, at det er en type af glas, der er forarbejdet, så det er resistent over for kemikalier og skiftende temperaturforskelle.

Borosilikatglas kaldes også for pyrex, tempax, simax, duran… ja, kært barn har mange navne, men det er alt sammen den samme type af glas, der særligt anvendes inden for industrien.

Borosilikatglas kan formes på mange forskellige måder, og det gælder alt fra skueglas og laboratorieudstyr til belysningsglas. Det er muligt, at du har borosilikat i dit eget hjem, da denne type af glas også bruges til at lave ildfaste fade, da glasset netop kan holde til de høje temperaturer.

Hvad er skueglas?

Hvor borosilikatglas er en særlig type af glas, dækker begrebet over skueglas over dets funktion - dets formål er nemlig, at man skal kunne se, og altså skue, gennem glasset. Skueglas bruges oftest i sammenhænge, hvor man af forskellige årsager har brug for at kunne overvåge en proces. Det kunne eksempelvis være væske i en beholder.

Skueglas gør det således muligt at se ind udefra, hvorved man kan sikre, at gasser, mængde, temperaturer, farve eller proces foregår og/eller opfører sig, som det skal.

Hvor får man fat i skueglas og borosilikatglas?

Det vil som regel være virksomheder inden for industrien, der har brug for skueglas og borosilikatglas, og her vil der ofte være tale om specifikke løsninger. Det er altså ikke noget, du lige kan køre ned efter i Harald Nyborg eller Silvan.

Både skueglas og borosilikatglas kræver rådgivning fra professionelle, og begge dele specialfremstilles i tæt samarbejde med glaseksperter, så man kan stole på, at glasset kan holde til det, det skal.