Business

At få en bil importeret fra udlandet til Danmark kan være en lang og besværlig proces. Og sætter du dig ikke ordentlig ind i de mange regler, kan det også gå hen og blive en dyr fornøjelse med store efterregninger.

Virksomhed

Afgiftsportal

Telefon

70 25 24 14

E-mail

info@afgiftsportal.dk

Webside

https://www.afgiftsportal.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. december

Alt du bør vide om afgiftsberegning

Vil du køre i en bil på de danske veje, så kræver det, at bilen har danske nummerplader, og det betyder, at du skal betale dansk registreringsafgift på bilen til SKAT. Hvordan denne fastsættes, altså hvordan beregn afgift på bil, kan være virke ugennemskuelig for den almindelige dansker, og derfor kan dens fastansættelse også komme bag på mange, idet dette først sker efter bilen er blevet importeret. Dette kan du dog komme uden om ved at rådføre dig med en ekspert. Afgiftsportal er en konsulentvirksomhed, som har specialiseret sig i forhåndsvurderinger af registreringsafgiften.

Sådan fastsættes registreringsafgiften

Registreringsafgiften beregnes ud fra bilens stand. Det vil altså sige, om bilen vurderes til at være ny, brugt eller en veteranbil.

Afgift på nye biler

En bil vurderes som værende ny, hvis den har kørt mindre end 2.000 kilometer og er under 4 år. Her er registreringsafgiften den samme som ved købsprisen.

Afgift på brugte biler

En bil vurderes som brugt, hvis den har kørt mere end 2.000 kilometer og over 4 år. Her beregnes registreringsafgiften med udgangspunkt i lignende biler på markedet – altså med afsæt i markedsværdien. Andre faktorer kan dog også spille ind, og det er her, at det er godt at alliere sig med en ekspert på området.

Blandet bliver bilens udstyr også medtænkt i beregningen af afgiften, idet udgangspunktet som sagt er markedsværdien.

Afgift på veteranbiler

En kan vurderes som veteranbil, hvis den er ældre end 35 år, men hvis stand stadig står som ved første indregistrering.

Få en forhåndsvurdering

Det muligt at få et bindende svar på registreringsaften fra SKAT. Dette svar er gældende i op til tre måneder, men det kan tage omkring to måneder for SKAT at beregne og sende denne. Dette kan være lang tid at vente, når man endelig har fundet drømmebilen, og du kan desuden risikere, at bilen bliver solgt inden for de to måneder. Dette lange svartid er da også grunden til, at mange vælger en tredjepart til at udarbejde en forhåndsvurdering, hvor de beregn afgift på bil.

Afgiftsportal har selvanmelder status hos SKAT, og deres vurdering tager modsat kun op til 2 dage. Vurderingen er ikke bindende, som den du modtager fra SKAT, men med deres selvanmelder status hos SKAT samt mange års erfaring på området er du som forbruger garanteret en forhåndsvurdering, som stemmer overens den du vil modtage fra SKAT.

Det kan være nemt at finde drømmebilen i udlandet, og rådfører du dig med eksperterne hos afgiftsportal kan processen faktisk også være både nem og gennemskuelig. Du får nemlig også elimineret den økonomiske usikkerhed. For deres rådgiver ønsker altid at give dig den bedste proces, når du skal importere din bil fra udlandet til Danmark. Har du brug for hjælp til at betale registreringsafgiften kan afgiftsportal også være behjælpelig med dette.