Business

Internettet er generelt et frit sted. Det synes som om, der er et uendeligt antal af muligheder. Det er en platform for ytringsfrihed.

Virksomhed

Webhoteloversigt.dk

Adresse

Ingridsvej 70, 4070 Kirke Hyllinge

Telefon

23 82 38 05

Webside

https://webhotelsoversigt.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 19. december

3 tips til at være anonym på nettet

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere opmærksomhed på internetsikkerhed. Skandale efter skandale bliver det mere og mere vidst, at man skal være forsigtig online. Det er ikke kun regeringer, som snuser rundt i dine affærer online, men også, hvordan de helt store firmaer som Google og Facebook bruger din data til målrettet at sælge dig ting. På den måde giver de dig illusionen, at du bevæger dig frit og tilfældigt på nettet.

Der er mange gode grunde til at være anonym på nettet. Man kan dog ikke sige, at det er muligt at forblive fuldstændig anonym på nettet. Dit sikreste valg ville være overhovedet ikke at benytte dig af nettet, hvilket næsten er umuligt i vores tidsalder. Alt er digitaliseret. Du bliver nødt til at bruge nettet for at følge med udviklingen.

Herunder finder du tre gode tips til at være anonym på nettet:

Firewall er vigtigt

En god måde for hackere at infiltrere dit system er igennem dit internetmodem. Hvis din computer er koblet direkte til det, så har de let adgang. Hvad der er værd at vide om IP-adresser, er at hackere går bevidst efter dem. Det gør de for at opnå adgang til dit system. Derefter kan de udnytte dine personlige oplysninger, som er gemt på din bærbare eller stationære computer.

Du bør altid have en router med en indbygget firewall, som kan aflede disse angreb. Mange af angrebene kan stoppes allerede der.

Derudover kan du også vælge at installere denne firewall-software på selve din computer. Der findes forskellige, du kan finde og bruge til dit behov.

Surf sikkert på nettet

Når du besøger hjemmesider, så gemmer de alle mulige informationer om dig som eksempelvis din lokation igennem din IP-adresse. Du kan blandt andet hjælpe dig selv ved at slå den funktion fra, der gemmer dine kodeord på forskellige hjemmesider på nettet. De forskellige browsere har funktioner, hvor du kan gå inkognito. Derved gemmer din computer ingen cookies fra hjemmesider osv. Ad-blocker er også relevant, hvis du for eksempel bruger Google Chrome. Den blokerer uønsket reklame.

Brug proxyserver

En tredje måde, hvorpå du kan undgå der bliver gemt informationer online, er at bruge proxyservere. På denne måde så fremstår du på en anden lokation i en andens sted. På denne måde kan du opnå anonymitet på nettet. Det er dog lidt sværere at bruge proxys end de andre tips. Det kræver, at man ved, hvad man laver. Men FoxyProxy er en god måde at starte på.

Tænk dig om

Som bonustip, så får du lige denne. Vigtigst af alt er, at du husker at tænke dig om. Hvilke hjemmesider besøger du og hvilke links klikker du på. Det er svært og næsten umuligt at være anonym på nettet, derfor tænk dig om, hvad du giver væk af information og til hvem.