Soroptimisterne i aktion på Bispetorv

HJØRRING: Soroptimisterne i Hjørring støtter lørdag 1. december op om at støtte AIDS-Fondet i anledning af World AIDS Day. De lokale Soroptimister står ved Føtex, Bispetorvet, Hjørring og fra kl. 10 til kl. 14, hvor de blandt andet sælger den traditionsrige røde aids-sløjfe.

- Vi er meget taknemmelige for, at Soroptimisterne i Hjørring endnu en gang vælger at markere World AIDS Day og bakke op om AIDS-Fondets arbejde for en verden uden aids. Den frivillige indsats og de personer, der ønsker at gå den ekstra meter for sagen er af afgørende betydning for os, siger Andreas Gylling Æbelø, direktør i AIDS-Fondet

World AIDS Day den 1. december markeres over hele verden. Og i år markeres dagen for 30. gang. I den periode er der sket store medicinske fremskridt. Og medicinen gør i dag, at man kan holde hiv-virus nede, så hiv-smittede kan leve lige så længe som mennesker, der ikke er smittet. Den medicinske behandling gør også, at velbehandlede personer, der lever med hiv ikke smitter. Men der er endnu ikke en vaccine, og man kan ikke helbrede hiv.

Hiv er stadig en meget tabubelagt sygdom – og mange personer, der lever med hiv oplever stigmatisering og mødes for ofte med usikkerhed og afstandtagen. Derfor holder mange mennesker der lever med hiv, deres sygdom hemmelig af frygt for omverdenens reaktion.

- Vi arbejder fortsat og ufortrødent på at nedbryde fordomme og diskrimination, for vi ved, at mange personer der lever med hiv for ofte oplever afvisning alene af den grund, at de lever med hiv. Eksempelvis ved vi, at over 70 procent vil være betænkelige ved at indlede et forhold til en hiv-positv – alene på grund af vedkommendes hiv-status, afslutter Andreas Gylling Æbelø.

- Vi er glade for at være på gaden og støtte op om World AIDS Day i Hjørring og håber mange vil støtte op om sagen og kigge forbi Føtex, siger præsident for SI Hjørring Helle Andreasen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...