Landbo Nord søsætter nye erfagrupper, som skal skabe flere attraktive arbejdspladser

BRØNDERSLEV: I øjeblikket efterlyser Landbo Nord ejerledere og ansatte driftsledere til nye ledelseserfagrupper. Målet er at skabe flere attraktive arbejdspladser i landbruget.

Det oplyser Landbo Nord i en pressemeddelelse.

HR-rådgiver i LandboNord, Mette Holst Tygesen, ser gerne, at der kommer mere fokus på daglig ledelse i dansk landbrug. Ofte møder hun landmænd og driftsledere, som gerne vil have flere ledelsesværktøjer, når de skal lede deres medarbejdere.

- Populært sagt gælder det som leder om at kigge indad for at opnå de resultater, man har sat sig for. Det er ikke altid nemt, og hvis man skal flytte sig, behøver man kvalificeret sparring, oplyser Mette Holst Tygesen.

Derfor etablerer LandboNord nu to nye erfagrupper med fokus på ledelse, som skal være med til at skabe endnu flere attraktive arbejdspladser i landbruget. Den ene gruppe bliver for ejerledere og den anden for ansatte driftsledere. Det er underordnet om deltagerne arbejder med kvæg, svin, mink, planter eller andet, blot de arbejder med ledelse af medarbejdere.

- Udfordringerne ved at lede medarbejdere er selvfølgelig ikke begrænset til en bestemt driftsgren, og det er tankevækkende hvordan deltagerne hurtigt finder områder, hvor de kan lære af hinanden. Selvom arbejdsopgaver i landbruget kan være meget konkrete, så kræver ledelsesopgaven helt andre egenskaber, mener Mette Holst Tygesen.

Planen er at afholde fire-frem møder om året á cirka fem timers varighed i hver af erfagrupperne. Møderne består altid af erfaringsudveksling kombineret med et fagligt/teoretisk indlæg. Ideen er, at gruppens medlemmer skal besøge hinanden på skift, for at skabe en bedre forståelse for de problemstillinger den enkelte står med.

- Vores erfaring er, at der med tiden vil blive opbygget et fortrolighedsforhold blandt deltagerne, så man åbent og ærligt vil kunne diskutere presserende ledelsesmæssige udfordringer med hinanden, oplyser Mette Holst Tygesen, som opstarter erfagrupperne, når der er samlet minimum seks deltagere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...