Vibe Falkenberg fra Keramoda er i færd med at samle penge ind til en kunstig skøjtebane

HJØRRING: Keramiker Vibe Falkenberg fra Lønstrup er fuld af gode ideer. Vel at mærke ideer, der kommer byens indbyggere og gæster til gavn og glæde. Seneste ide er en kunstskøjtebane, der skal skabe liv og glæde på Keramodas gårdsplads i december og ind i januar.

Skøjtebanen overdrages til borgerforeningen, og idekvindens håb er, at banen kan få lov at udfordre byens børn og voksne inklusiv turister på sortspladsen hen over sommeren.

Og Vibe Falkenberg følger sine ideer op med handling. Lige nu har hun tilsagn om 85.000 kroner til skøjteprojektet.

Senest har Feriehusudlejning Lønstrups oplevelsespulje puttet 25.000 kroner i projektet. Og det lokale erhvervsliv, andre fonde og private givere er også klar med penge til banen. Selv bidrager hun med 25.000 kroner til projektet.

I oktober sidste år tog den lokale keramiker hul på projektet ved at udbyde én kvadratmeter á 1500 kroner til interesserede. Målet er at få en bane på minimum 100 kvadratmeter.

- Så det er jo op til byen, hvor stor banen kan blive, smiler Vibe.

Hurtigt stod det klart, at hun ikke nåede i mål med banen til december 2019. Men første søndag i advent i år bliver der åbningsfest, og både børn og voksne kan hermed gratis komme på glat ”is”.

Vibe Falkenberg fremhæver, at banen er vedligeholdelsesfri og bæredygtig.

- Den bruger ingen energi, og vi kan stille den, hvor vi har lyst til.

De færreste har et par skøjter i kufferten til sommerferien, og derfor bliver der lige nu indsamlet brugte skøjter i genbrugsbutikkerne i Sverige, hvor Vibe har en god veninde.

- Vi køber brugte skøjter og hænger dem op ved banen. Jeg vedligeholder dem i december og januar, mens banen er hos mig, tilføjer Vibe Falkenberg, der vil lave et hyggeligt miljø omkring skøjtebanebanen.

Hun snakker passioneret om skøjtebanen - og om de andre planer hun har. For der er flere ideer på vej fra den lokale ildsjæl og idekvinde. Ideer der skal skabe flere aktiviteter i byen.

Hun er også idemand til en gratis legeplads, der skal etableres på matriklen ved Keramoda.

- Det er vigtigt at tilbyde oplevelser og tiltrække flere folk til byen samtidig med, at vi skaber noget for dem, der bor her. Vi mangler aktiviteter - især aktiviteter for børn.

- Og alle der har en ide, må gerne låne min gårdsplads. Vi har jo masser af plads her, men det skal selvfølgelig lige koordineres. Vi får i år et kunsttelt med kunsthåndværkere fra hele landet, hvor keramikere, glaspustere, konditorer og billedkunstnere på skift får teltet stillet gratis til rådighed.

- Det gør vi for at skabe øget aktivitet. Det er ren win win.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...