Festlig genåbning af fyret med sang og musik, taler, flot billedshow, spektakulær dans lodret op og ned af fyret.

LØNSTRUP: Ved genåbningen af Rubjerg Knude Fyr kommer det populære udflugtsmål i centrum på en helt ny måde. Der skal nemlig danses på fyret. Lodret på væggen og 20 meter over jorden, vel at mærke. Og kun understøttet af seler og reb.

Det er nervepirrende mavesusende, når de to artister fra Eventi Verticali bruger fyret som lodret scene. Med humor og legesyg frihed skaber de en fantastisk oplevelse for alle aldre.

Med fyret i hovedrollen opføres en blanding af teater, akrobatik, dans, musik og smuk lyssætning. Fyrets skønhed opleves på en ny og spektakulær måde, når de to italienske artister bevæger sig imponerende og til tider frygtindgydende omkring på den lodrette scene. En smuk hyldest til Rubjerg Knude Fyr.

Eventi Verticali rejser verden rundt og optræder på lodrette flader på f.eks. tårne, bygningsfacader, klipper og træer.

Hyldestsang til Fyret

Hyldestsangen til Fyret ”Godt Flyttet”, fremføres ved indvielsen af sangeren Lars Jakobsen fra Lønstrup. Han har skrevet sangen specielt til lejligheden.

Den lokale sanger besøgte fyret på flyttedagen, og blev så bevæget af det hele at han gik hjem og skrev en sang. Det blev til en hyldest til naturen, fyret, Kjeld og hans gæve folk og fyrets historiske betydning.

Fiskersang fra toppen

Mathilde Groth er barnebarn af Inger Lauritzen, “Den Syngende Fiskerkone” fra Lønstrup. Mathilde er født og opvokset ved det hav, i den natur og blandt den slags mennesker, som størstedelen af hendes bedstemors sange handler om. Og hun kan ikke slippe dem. Hverken sangene eller menneskene.

Inger Lauritzen blev kendt vidt og bredt for sine viser om livet som fiskerkone i Lønstrup. Og Mathilde er en hengiven nyfortolker af sin bedstemors sange.

Op igennem historien har fyret lyst op i mørket og vist de lokale fiskere vejen hjem. Derfor giver det særlig god mening at Mathilde ved genåbningen af Rubjerg Knude Fyr står i toppen af fyret og synger ”Aftenstemning”, som er en af sin bedstemors sange.

Programmet:

Indvielsesfesten foregår 16. november fra 15.45 til 17.30

- Den runde P-plads: Tale ved Kulturminister Rasmus Prehn. Naturvejleder Jacob Kofoed fortæller anekdoter fra fyrets historie

- 300 korsangere langs Fyrvejen guider med sang og flagermuslygter alle gæster frem til fyret.

- Velkomst v. Jesper Blom-Hansen, Skovrider, Naturstyrelsen

- Tale ved Arne Boelt, Borgmester

- Fællessang: Vendsysselsangen ”Hvor mågerne skriger”. Fyrets Fælleskor synger for. Harmonika: Kaj Bertelsen.

- Historisk billedkavalkade vises på Fyret af PixlArt

- Tale ved murermester Kjeld Pedersen

- Uropførelse af sangen Godt Flyttet, sunget af Lars Jakobsen fra Lønstrup. Skrevet specielt til lejligheden.

- Spektakulært show med Eventi Verticali, der danser lodret op og ned af fyret

- Mathilde Groth, Inger Lauritzens barnebarn, synger en af sin bedstemors fiskersange fra toppen af fyret

- Genåbning af offentlig adgang til fyret

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...