Danmark for Målene handler om at udbrede kendskabet til verdensmålene i 48 byer i hele Danmark, og Hjørring får besøg på fredag 14. juni.

HJØRRING: Fredag d. 14. juni besøger Danmark for Målene Hjørring mellem klokken 14 og 18. Kom forbi og oplev Katrine Bille, der er TV-vært på DR Ramasjang, få en kop kaffe og bliv klogere på, hvad det betyder for klimaet, at du afleverer dine tomme flasker og dåser.

- Det handler om at gøre verdensmålene nærværende og relevante, så de kan blive omsat til konkrete handlinger i dagligdagen, siger Henrik Rud, der er direktør i Koncept Aarhus, som står bag Danmark for Målene. Dansk Retursystem, der driver det danske pantsystem, er med som partner på danmarksturneen.

- Man kan ikke redde klimaet alene ved at aflevere sine flasker og dåser, men hver enkelt flaske tæller alligevel. De havner ikke i havet, og de bliver ikke brændt. For vi sikrer, at de kan genanvendes igen og igen. Det gør en forskel for brugen af CO2, for beholdningen af jordens ressourcer og for miljøet, fortæller Hanne Luke, der er kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Dansk Retursystem har en pavillon på Danmark for Målene-turnéen, hvor du blandet andet kan spille et pantspil og få mere information om, hvordan vi genanvender plast. På Store Torv i Thisted kan du også prøve en tur i Dansk Retursystems interaktive udstilling, hvor du kan opleve, hvad der sker, når du har sendt din flaske eller dåse af sted til genanvendelse på båndet i flaskeautomaten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...