Kjeld Pedersen - Murer-Kjeld - underviste i murerhåndværket

Htx-elever i Frederikshavn fik fornylig undervisning i murerhåndværket af Kjeld Pedersen – eller Murer-Kjeld.

For hvad gør man, hvis skolens sædvanlige murerlærere alle er optaget og man virkelig har brug for en fagmand til at vise eleverne, hvordan man let og elegant kan svinge murerskeen? Ja, så ringer man da til Danmarks berømteste murer, Murer-Kjeld, og spørger om han vil undervise eleverne. Nogenlunde sådan gik det for sig, at lektor Anders Nørgaard hyrede Kjeld Pedersen til at undervise sine htx-elever i faget ’Byggeri og Energi’, hvor eleverne bl.a. skal introduceres til murerfaget. Anders Nørgaard bekræfter forløbet og tilføjer:

- Jeg kan selv godt mure til husbehov, men jeg synes eleverne skulle opleve, hvordan en professionel murer virkeligt kan få det til at se let og elegant ud. Og det kan Kjeld, må man sige. Vi har allerede aftalt med Kjeld, at vi skal ud og se en byggeplads, så vi også får et indtryk af, hvor komplekse opgaver en murer egentligt laver.

Kjeld Pedersen fortæller, at han ikke tøvede, da Anders Nørgaard spurgte om opgaven.

- Jeg holder meget af at undervise unge mennesker i murerfaget, så det var ikke så svært at sige ja. Jeg har selv haft 10 lærlinge, og jeg har stadig kontakt til dem alle. Det er noget helt specielt, at få en usikker dreng ind som ny lærling, og så aflevere en færdig murer 3 år senere, som en stor og stærk mand, der ved hvad han vil med livet.

Teknikfag – teori i praksis

Nogle vil sikkert spørge, hvorfor gymnasieelever fra htx overhovedet skal lære at mure i deres undervisning. Svaret er, at de gennem deres såkaldte teknikfag – som de har i 3.g – skal introduceres til den praktiske del, af de fagområder de indtil nu har beskæftiget sig med. Kjeld Pedersens elever har valgt faget ’Byggeri og Energi’ og skal derfor bl.a. prøve at mure og lave tømrerarbejde. Andre teknikfag hos Htx Frederikshavn er maskinteknik, el-teknik, proces og tekstil. Anders Nørgaard fortæller om teknikfaget:

- Teknikfag er kun noget man finder hos htx. Det er ret populært og et godt afbræk fra skolebænken og lektierne, som kan være krævende i 3.g. Vi synes også, at det er godt, at eleverne introduceres til den praktisk del af et fag, så man får lidt kendskab til de udfordringer en håndværker kan have. Har man fx planer om at læse videre til arkitekt, bygningsingeniør eller bygningskonstruktør, så er teknikfaget ’Byggeri og Energi’ perfekt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...