Dresdner Kreutzchor gæster Sct. Catharinæ Kirke 4. december

HJØRRING: Hjørring Musikforening har i samarbejde med Vendsyssel Teater arrangeret en koncert med det verdensberømte drenge/mandskor Dresdner Kreutzchor. Koncerten finder sted tirsdag d. 4. december i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring. Der er tale om en ganske enestående begivenhed for musikpublikummet, idet koret rangerer på linje med det lige så berømte Wiener Singer Knaben.
Koncerten er en af de eneste, koret giver i Danmark, og arrangørerne forventer fuldt hus i kirken. Ydermere er der tale om en julekoncert, som koret turnerer med i Skandinavien, bestående af kendte og mindre kendte europæiske julesange.
Koncerten falder i tre afdelinger, hvor kirkens organist Lars Colding Wolf spiller satser for orgel i pauserne.
Dresdner Kreuzchor er et af de ældste og mest kendte kor i verden. Koret er fra den traditionsfyldte og historiske Kreuzkirche i Dresden og har over 800-års historie bag sig. Korets repertoire omfatter kompositioner bl.a. fra den tidlige barok - gennem tiden har koret været tro mod traditionel kirkelige korsang og samtidig formået at forny sig - særligt er koret dog inspireret af Bachs og Brahms kompositioner og kormusik fra det 19. århundrede. Koret synger ofte med Sächsische Staatskapelle Dresden og Dresden Philharmonic Orchestra.
Medlemmerne af koret går på det evangeliske Kreuzgymnasium og kaldes for ’kruzianere’. Omkring 150 drenge fra 9 til 19 tilhører koret, hvoraf ca. 80 deltager på turné rundt i Europa. Ved koncerten i Hjørring medvirker 40 sangere. Mange store og berømte sangere har trådt deres barnesko i Dresdner Kreutzchor.
Wolfgang Behrend er Dresdner Kreuschors korleder, og han tiltrådte i oktober 2017 efter Peter Kopp. Foruden at lede koret, fungerer Wolfgang Behrend som højre hånd for musisk direktør Roderich Kreile. Wolfgang Behrend lægger stor vægt på undervisning, og siden 2003 har han været forelæser på Carl Maria von Weber Musikakademi i Dresden. I 2005 blev han udpeget af det saksiske musikråd som kunstnerisk direktør for Land Streicher Sachsen, det eneste juniororkester af sin art i Tyskland, der introducerer højtbegavede børn i alderen 10-14 år fra hele Sachsen til orkestermusik. Siden begyndelsen af ​​skoleåret 2011/12 har han været kunstnerisk leder af Junge Sinfonieorchester Dresden på Sächsisches Landesgymnasium für Musik. I 2014 anerkendes koret som kulturarv af UNESCO.
Billetter til koncerten kan købes på Vendsyssel Teaters billetkontor eller direkte på Teatrets hjemmeside samt i Teaterbutikken. Da koncerten forgår i Sct. Catharinæ Kirke er der ikke nummererede pladser. Billetprisen er 200 kr. - unge/studerende 75 kr.
Koncerten er muliggjort ved økonomisk støtte fra ENV-fonden.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...