Støtte-arrangement for byens kulturhus er lige på trapperne - restaurantdel skudt til hjørnespark

HJØRRING: Det tager tid at få formalia i orden, men nu er organisationen for Vendelbohus kommet et væsentligt skridt videre: Den selvejende institution, der skulle etableres før der kunne indgås aftale med Hjørring Kommune om at leje huset, er nu på plads. Der er lavet vedtægter, institutionen er godkendt af Erhvervsstyrelsen og bestyrelsen er nedsat med fem medlemmer.

Den nye bestyrelse har rigeligt at se til for at blive klar til at overtage huset 1. juli.

- Vi kører i flere spor, hvor vi f.eks. arbejder med markedsføring og sponsorstøtte, afklarer samarbejdet med eksisterende brugere, får fastlagt pris for brug af huset og sikret driften fremover, forklarer Kurt Larsen, der er bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsen kan konstatere, at de fleste nuværende brugere af huset vælger at søge kommunen om alternative lokaler. Det sker, fordi brugerne ikke er indstillet på at betale for at anvende lokalerne på Vendelbohus. Til gengæld ser det ud til, at de mere kommercielle brugere som Spar Event, musikforeningen ”I morgen er det jul, mor”, Hjørring Teater og flere andre fortsætter som hidtil.

Der har også været set på mulighederne for at indgå aftale med en kok eller forpagter, så det store køkken og restauranten i huset kunne komme i anvendelse. Bestyrelsen arbejder dog lige nu mest på at få styr på de mange praktiske forhold og venter med at tage stilling til restaurantdelen.

- Lige nu vægter vi at få støtte fra de mange borgere og virksomheder, der mener, at huset er for vigtigt til bare at blive nedlagt, understreger Jesper Spanner.

- Det betyder, at vi fortsat har fokus på at etablere Vendelbohus’ venner, som private kan være medlem af. Det sidste vi har gjort, er at lave en aftale med Pernille Ørum Pedersen om at stå for markedsføringen og kontakte lokale virksomheder. Det er nu, at folk skal vise, at de mener det, når de siger, at de er glade for Vendelbohus, siger Spanner.

Bestyrelsen for den selvejende institution Vendelbohus består af Jesper Spanner Sørensen, Anne Mette Ovesen, Rikke Ejsenhardt, Brian Thomasberg og Kurt Larsen.

Herfra oplyses det i øvrigt, at første støttearrangement er lige på trapperne.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...