13-årige Anders Vejrgang fra Hjørring får senior-spillere ned med nakken, når han sætter sig tilrette foran skærmen og spiller Fifa

HJØRRING: Indrømmet - når man er 13 år gammel og lige er kommet hjem fra skole, så kan man sikkert godt finde på sjovere ting at lave end at snakke med en journalist, der kommer brasende ind i privaten på Bispensgade med en byge af spørgsmål om dette og hint.

Det lykkes dog at få et par kortfattede svar - og med assistance fra hovedpersonens mor er der trods alt noter på et par af blokkens sider: Anders Vejrgang har spillet computerspillet Fifa på PlayStation i en håndfuld år - og han er bedre end de fleste.

For knapt et par år siden var han til sin første, rigtige turnering på den digitale grønsvær, og her klarede han sig så godt, at AaB esport fik en snøre i ham - i dag repræsenterer han Vendsyssel FF’s esportshold, når han deltager i diverse turneringer. Til stor ærgrelse for både ham selv og moderen må han dog ikke deltage, når der spilles i e-Superligaen, da man skal være fyldt 16 år.

- Jeg vil gerne kunne leve af at spille Fifa, når jeg bliver voksen, lyder det fra Anders Vejrgang, der spiller hver dag - og en del timer i weekenden, hvor han dyster i FUT Champions, som er en Fifa-turnering.

Skal man leve af at spille, så er man afhængig af både sponsorer og præmiepenge - og sidstnævnte er allerede begyndt at trille ind på kontoen:

Anders har blandt andet vundet en kæmpe Bilka-turnering, der udløste en check på 5000 kroner og en Premier League-tur for to - han så kampen, hvor City slog Liverpool 2-1 hjemme i den netop overståede sæson - og så har han netop vundet Rødovre Cup, hvor præmien var på 10.000 kroner. Finalen blev vundet over Fatih Üstün, der ligger i top-ti på verdensranglisten ...

Penge-præmierne sørger moderen foreløbig for at sætte ind på en konto, så de ikke bliver soldet op.

Pudsigt kan det i øvrigt virke, at se billederne af top tre, når en turnering er afviklet - når Anders Vejrgang trækker sig ud som sejrherre, er han ikke bare yngre, men også et par hoveder mindre end de seniorspillere, han netop har sat til vægs.

Det taktiske element

Mens vi sidder i stuen vimser den lille kontakthungrende vovse Nemo rundt; den er halvt Shih Tzu og halv pekingeser, men Anders er fuldblods Fifa-spiller: Han lader benene - eller skulle vi sige hænderne - tale, da han kort efter sætter sig tilrette foran skærmen i drengeværelset, hvor der er Barcelona-linned på sengen. Der går ikke mange sekunder, før den modstander, han har fundet på nettet, må hente bolden ud af netmaskerne.

- Jeg kan godt lide at spile Fifa, fordi det et meget taktisk spil - og man skal koncentrere sig utroligt meget. Det er også et ”alene-spil”, så man er heller ikke afhængige af, hvad andre gør, lyder det fra Anders.

Fodbold med græs på knæene

Som mange andre forældre kender Anders’ mor - Laila Vejrgang - også de bekymringer, forældre kan have, når ens børn igen-igen har tilbragt en god portion tid foran skærmen.

- Det er lidt en balancegang, for selvfølgelig skal han have lov at spille Fifa, når han er så god. Men han spiller også almindelig fodbold i HI, så der er fysiske udfordringer - ligesom man jo også skal fungere på et hold, siger Laila Vejrgang, der jævnligt kører rundt med sønnike til diverse turneringer i hele landet i weekenderne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...