Tanker om corona blev udtrykt med foto, film, lyd, street art og stopmotion-film på PixlArts Kunstneriske SommerCamp

HJØRRING: Parkeringskælderen under Sct. Olai Plads var fredag omdannet til kunsthal, og kælderens faste beboere - de næbbede svaler - blev overdøvet af musik og taler.

Resultaterne af PixlArts Kunstneriske SommerCamp blev vist frem, og udstillingen bød på både foto, film, lyd, street art og stopmotion-film.

Campens undervisere, deltagere og deres familier var samlet til åbningen i det underjordiske univers.

- Når vi snakker kunst, sætter man ord på, bruger sin nysgerrighed og sin fantasi, og man arbejder bevidst med tingene. Det er noget med at bruge nogle af de ting, man går og spekulerer på eller det man har på hjertet, sagde Tao Lytzen i sin åbningstale.

Han havde under sommercampen allieret sig med en flok eksterne undervisere, der er dygtige inden for deres felt.

- Temaet var corona - et tungt emne, men et emne, som det er vigtigt, at vi alle forholder os til. Og nogle gange er billeder og kunst en nemmere og mere personlig måde at forholde sig til emnet på. Og det er sundt for os at se, hvordan unge mennesker ser det i et kunstnerisk udtryk. Og vi er ret imponerede, tilføjede Tao Lytzen.

Sommercampen blev gennemført med penge fra corona-puljen under Kulturministeriet, og den var blevet til i et samarbejde med Hjørring Kommune.

Borgmester Arne Boelt holdt åbningstalen og lykønskede de unge med resultaterne. Han glædede sig over, at kunst er med til at vise nye facetter.

- Jeg kan se alvoren - og jeg kan se, at nogle af jer har det træls med corona.

Han satte i sin tale fokus på samværet og samhørighed mellem mennesker - et samvær som corona for en stund satte en stopper for.

- Jeg håber og tror, at samværet - som I har haft her i løbet af ugen - er livseliksir for sjælen. Det handler om at være sammen på en anden måde. Og jeg håber I har haft en fantastisk uge.

Maja Licht Jensen bor mellem Hjørring og Sønderskov, og hun var en af deltagerne på campen, der blev afviklet med overnatning på Halvorsminde Efterskole.

- Jeg ville gerne lære mere om foto. Jeg har kaniner derhjemme, som jeg gerne vil tage billeder af, sagde Maja, der har fået ny viden med sig hjem.

- Jeg har lært noget om forskellige vinkler. Jeg har også lært at lave StopMotion og noget om teknik - og jeg har lært at redigere, fortalte Maja.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...