Mytologiske trolde er skabt ud af træstubbe i området ved Tolne Skovpavillon

TOLNE: Fire flotte træskulpturer er dukket frem af træstubbe ved Skovpavillonen i Tolne.

I tre dage har trækunstner Peter Hausgaard Gregersen fra Hornsyld ved Hedensted sammen med psykolog Ole Lund Sørensen fra Tolne naturretreat samt Bent Christensen og formanden for Foreningen Tolne Skovpavillon Asbjørn Rødkær Nielsen og Kjeld Nielsen fra Lendum arbejdet med store træstubbe ved Madpakkehuset tæt på Skovpavillonen. Og de har med motorsav skabt fire flotte træskulpturer, der er inspireret af skovens historie.

Træskulpturerne forestiller et ”Dansende par” og tre trolde. Troldene skal supplere den trold som trækunstner ”Save Niels” fra Odder skabte i maj måned. Den står ved Stakladen, og tæt derved placeres skulpturen af det ”Dansende par” som henvisning til Stakladens oprindelige formål som dansested.

Historien om trolde i Tolne Skov går langt tilbage i tiden. I 1999 lod bestyrelsen for den nye forening ”Tolne Skovpavillon” sig inspirere af historien. Sammen med kunstnerparret Uffe og Kirsten Gitz Johansen og elever fra Tolne Efterskole skabte de et lille miljø med en troldefamilie i skoven langs vejen til skovpavillonen. Tidens tand har dog gjort, at de fine træskulpturer er hårdt angrebet af råd. Derfor har bestyrelsen for skovpavillonen besluttet at lave et nyt troldeunivers i området omkring Tolne Skovpavillon.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...