Der bliver knoklet på livet løs for at kunne mønstre et stadion, der er Superligaen værdigt

HJØRRING: Mandag ved middagstid var der 6 døgn og to timer tilbage inden Vendsyssel FF for første gang løber på banen som et Superligahold. Ved samme tid kunne et blik ud over Nord Energi Arena afsløre, at man da også får brug for al den tid, hvis det rent faktisk også skal være et superligastadion, de hvidblusede spillere bliver omgivet af.
- Vi får travlt. Der mangler stadig meget, men jeg er ikke i tvivl om, at vi når det, siger stadioninspektør Lars Nielsen.
Mandag var begge ender af banen åbne, men inden søndag vil der blive installeret midlertidige tribuner i begge ender. En storskærm mangler at blive sat op i den ene ende, og den allerede eksisterende skærm skal hæves nogle meter, så de nye tribuner ikke blokerer. Der mangler stadig hegn omkring udebanefansenes område, der bliver lagt sidste hånd på en ny bygning med tv-studie og lokale til kontrollørkorpset. Salgsboder omkring tribunerne mangler at blive sat op, og så er man ved at installere analysekameraer til tv-brug, der blandt andet måler, hvor langt spillerne løber.
- Der er mange krav, når man rykker op, og der ingen tvivl om, at vi først bliver færdig lørdag aften, siger stadioninspektøren om de mange punkter, der stadig ikke er sat flueben ved.

Midlertidige løsninger

Selvom det kun er tre år siden, stadion blev renoveret, var der altså mange ting der manglede, for at kravene bliver overholdt. Og man når ikke helt i mål inden sæsonstart. En runde med forbedringer starter nemlig til december, når ligaen ligger stille igen.
- Vi arbejder på at få en langsigtet løsning, så vi ender med et stadion med fast plads til 6000 mennesker. Men her i efteråret må vi ty til midlertidige løsninger, fortæller Lars Nielsen.
De to endetribuner der sættes op inden søndag, er således ikke permanente. Den ene skal huse udeholdets fans og kommer til at stå der hele efterårssæsonen. I den anden ende lejes mobiltribuner alt efter hvilken modstander, der kommer på besøg. På søndag mod OB bruger man mellemstørrelsen, til anden hjemmekamp mod AaB kører man med det største set-up, og når hold som Sønderjyske og FC Nordsjælland kommer, bliver det de mindste tribuner, der sættes op.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...