LENDUM: I mandags var der fokus på trafiksikkerhed for 3., 4. og 5. klasserne på Lendum Skole. Det var kampagnen ”Trafiksikkerhed i øjenhøjde”, der var på besøg med et 17 meter langt vogntog bestående af hoved- og sættevogn samt chauffør og underviser. Formålet med besøget var at introducere eleverne til trafiksikker adfærd.

Undervisningen var for hvert klassetrin delt i to dele. En teoretisk del i klasseværelset efterfulgt af en praktisk del omkring lastvognen. Det var kampagnens underviser Stine Rasmussen, der tog sig af den teoretiske del. I øjenhøjde fortalte hun børnene, hvorfor det er vigtigt altid at køre med cykelhjelm. Hun demonstrerede med et plastikhoved og et æg forskellen på at vælte med eller uden en cykelhjelm. Ægget gik i stykker. Det gjorde plastikhovedet ikke! Det var en øjenåbner for børnene. Derefter viste hun, med en modellastvogn og dukker, et vejkryds i det rigtige skalaforhold og gennemgik de trafiksituationer, der giver anledning til farlige situationer.

Efter den teoretiske del var der praktisk gennemgang af farlige trafiksituationer ude ved den rigtige lastbil. Chauffør John Jensen fra Danske Fragtmænd øvede med børnene, hvordan de skal forholde sig til en lastbils blinde vinkler, og børnene prøvede selv at være i førerhuset og se i spejlene, men deres kammerater gik udenfor i de kritiske zoner.

Besøget var en stor oplevelse for eleverne, og de vil helt sikkert være mere opmærksomme i trafikken, når de møder en lastbil.

I forbindelse med besøget fik eleverne udleveret en trafiksikkerhedsvest, en refleks og folderen ”Følg op på gode trafikvaner”.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde eksisterer på initiativ af DTL Danske Vognmænd, som er vognmændenes brancheorganisation, Danske Fragtmænd A/S, Energiselskabet OK, Volvo Trucks Danmark A/S, Codan og Børneulykkesfonden. Disse virksomheder og organisationer finansierer projektet og ønsker på den måde at yde en aktiv indsats for at styrke mindre børns trafiksikkerhed i forhold til den tunge trafik. Siden kampagnens start for 15 år siden har mere end 100.000 børn modtaget undervisning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...