Venstre i Hjørring Kommune satte fokus på værdighed i ældreplejen

HJØRRING: Venstre i Hjørring Kommune, har holdt et åbent møde med titlen: Værdighed i ældreplejen. Mødet foregik i Sæsing Kulturhus

Mødet blev indledt med oplæg fra ældreminister Thyra Frank (LA) og skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Thyra Frank, som foruden sin ministerpost også er kendt fra sin tid som plejehjemsleder på plejehjemmet Lotte i København.

I sit oplæg kom Thyra Frank især ind på de meget nære ting, som vi hver især har mulighed for selv at tage vare på, så hun opfordrede tilhørerne til at skrive eller fortælle de nærmeste pårørende, hvad man ønsker, den dag vi ikke længere har mulighed for at tage vare på os selv. Hvad sætter vi pris på? Og ikke mindst få fortalt, hvordan vi gerne vil herfra. Ved at have styr på disse ting, er det lettere for alle at forsøge at gøre den sidste del af livet så godt som muligt for den enkelte.

Karsten Lauritzen kom især ind på de tiltag der har været omkring det at pensionister ikke kommer i klemme for at få lidt løn for at hjælpe andre, således det nu er muligt, at tjene kr. 11.200,- p.a skattefrit i private hjem (have, rengøring og børnepasning mm).

Ligeledes kom skatteministeren ind på de økonomiske tiltag, der er for at få borgerne til at blive på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen er opnået.

Efter en kort kaffepause var der paneldebat med de to ministre med formand Ove Jacobsen som moderator, og et spørgelystent publikum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...