LØNSTRUP: Lønstrup Café Bio viser onsdag den 16. september 2020 kl. 19.30 den danske dokumentar The Cave, som er instrueret af Sigrid Dyekjær og Feras Fayyad. Filmen vises også den 17., 18. og 20. september 2020 kl. 19.30.

Den oscarnominerede instruktør Feras Fayyad (Last Men in Aleppo) leverer en gribende historie om den syriske krig i sin nye dokumentarfilm The Cave.

For de civile, som er fanget i den belejret bydel AlGhouta, er det muligt at finde håb og sikkerhed i det underjordiske hospital, kaldet The Cave. Her arbejder den ledende børnelæge Dr. Amani Bal-lour og hendes kollegaer Samaher og Dr. Alaa, som alle, her under jorden, har sikret sig retten til at arbejde på lige vilkår med deres mandelige kollegaer, hvilket ville være helt utænkeligt i den sy-risk herskende patriarkalske kultur over jorden.

Vi følger kvinderne, når de kæmper med daglige bombardementer, konstant i underskud af forsy-ninger og med en overhængende trussel af kemiske angreb – således maler The Cave et portræt af mod, modtandskraft og ikke mindst af kvindelig solidaritet.

Vær opmærksom på, at vi af hensyn til Covid-19 kun har plads til 30 gæster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...