Verdens største teaterfestival for børn og unge kommer til Hjørring - det kan booste omsætningen for butikker, restauranter og overnatningssteder

HJØRRING: Kultur og handel skal igen gå hånd i hånd i Hjørring i 2019.

Sidste år skete det, da Hjørring fejrede 775 år som købstadsjubilæum - i år kommer det til at ske, når verdens største teaterfestival rammer Hjørring fra 31. marts til 7. april i år.

Det er i hvert fald, hvad der bliver lagt op til fra Hjørring kommunes side. Det afslørede kulturkonsulent Leif Lund, da Hjørring Handel tirsdag morgen holdt nytårskur i byrådssalen.

- Kultur og handel kan spille hinanden gode, påpegede Leif Lund.

150 teatertrupper opfører 800 forestillinger i løbet af ugen. De omkring 1000 teaterfolk har brug for en fælles base og indkvarteres derfor hos Skallerup Seaside Resort - men samtidig ventes 1000 andre deltagere, blandt andet teaterkøbmænd fra ind- og udland, der skal købe forestillinger.

- De har kontanter i lommen og har brug for steder, hvor de kan spise, shoppe og sove, lød det fra Leif Lund, der med henvisning til en undersøgelse pegede på, at et arrangement af denne kaliber måske kan genererer meromsætning på op til syv millioner kroner i nærområdet.

Hjørring Handel er parat til at træde ind på den kommercielle scene - faktisk allerede ved Open by Night ugen før - fredag 29. marts - hvor man kører en slags teatertema.

I forbindelse med teaterfestivalens afslutningsweekend laves Skolevangen om til ”Teatervangen” - og i samarbejde med Hjørring Kommune er der teaterpyntet i byens butikker hele ugen. Butikkerne får mulighed for at købe såkaldte deko-pakker til formålet.

Teaterforestillingerne vil også finde vej til samtlige skoler i kommunen den pågældende uge - også friskolerne. Og en snes landsbyer har i forenings- eller forsamlingshusregi fået en forestilling foræret, så mange lokalsamfund kan bruge det som anledning til en sammenkomst og eksempelvis koble spisning eller andet på oplevelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...