I Tversted Klitplantage kan man opleve Stokmøllen ’Østerklit’, der er den sidste fungerede stokmølle i Danmark

TVERSTED: Et besøg i Danmarks sidste fungerende stokmølle, som ligger i Østerklit ved Tversted Klitplantage, er et must når man ferierer i Tversted.

Østerklit Stokmølle der ligger i en stor åbning i Tversted Klitplantage, ikke langt fra Tannisbugten, kunne være være mål for en spændende udflugt.

Navnet stokmølle kommer af, at møllevingerne bæres af et stykke kraftig tømmer, kaldet en stok. Denne overfører vingernes rotation til kværnen eller andre maskiner. Stokmøllen ’Østerklit’ der er fra 1912 og ligger midt i Tversted Klitplantage, blev nyrestaureret i 1994, og er den sidste fungerende stokmølle i landet.

I Tversted Klitplantage som er den ældste af klitplantagerne under Nordjyllands Statsskovdistrikt, er der mange vandrestier og cykelruter. En stor spændende naturlegeplads, madpakkehus, grillpladser og mulighed for at overnatte i shelters. Der findes tre afmærkede ruter: Ravklit, rød rute, cirka tre km og Østerklit, blå rute, cirka 7 km.

Hunde i snor er også velkomne. I Tversted Klitplantage er en indhegnet hundeskov. Her er det tilladt at lade hunden gå løs, men den skal være under kontrol.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...