120 borgere fordelt på 26 hold har erklæret julesul og grillkilo kamp til stregen

TÅRS: Vendsyssel på Vægten holder pause i år, men teamet i Taars Hallen og Sparekassen Vendsyssel er gået sammen om at gennemføre en lokal vægtkonkurrence.

Og Tårs-borgerne er med på udfordringen. 120 borgere fordelt på 26 hold vil de kommende otte uger kæmpe med sig selv og hinanden om at tabe sig.

Fra morgenstunden søndag blev der serveret rundstykker med rullepølse, kanelsnegle og spandauer, så deltagerne var sikret fuld kampvægt, inden de skulle træde op på vægten.

Blandt dem var et hold bestående af Michael Andersen, Peter Havkrog, Lasse Nielsen og Bo Mortensen.

Lidt mindre pølsevogn

- Vi trænger til at tabe os, sagde holdleder Michael Andersen.

Holdet har ikke sat sig et slutmål, men som Peter Havkrog udtrykte det med et lunt smil:

- Lidt mindre pølsevogn og lidt flere æbler.

Efter turen på vægten viste et hurtigt regnestykker, at holdet til sammen mestrer 485 velplacerede kilo.

- Og husk lige at fortælle, at vi kun er fire på holdet, grinede Peter Havkrog.

- Vi er enige om, at den vejer for meget. Men sådan er det jo nok.

Om en måned - 6. februar - er der midtvejsstatus samt midtvejspræmier. Og arrangørerne har til den begivenhed allieret sig med Henrik Røde Jensen og foredraget: Når livet bliver for fedt.

2. marts er kilokampen forbi, og vinderholdene kan se frem til fede præmier i form af gavekort til de lokale handlende. Præmiesummen er på samlet 20.000 kroner.

Aktive fristelser

I køkkenet havde halinspektør Bjarne Holmberg og hans team travlt med at bage kager og brød og servere for de mange morgenfriske kæmpere. Bjarne fortæller, at de som arrangør har valgt at lægge loft over deltagerantallet på højest 120. Og at pladserne hurtigt var besat.

- Vi var en del i Tårs, der havde glædet os til at smide grill-kiloene fra sommeren og julesulet, og vi var lidt skuffede over, at Vendsyssel på Vægten ikke blev til noget i år. Så måtte vi jo gøre noget selv.

- Hvis Vendsyssel på Vægten er på banen igen næste år, er vi med der, understreger Bjarne Holmberg, der tilføjer, at deltagerne i Tårs er lokale folk.

Hallen er omdrejningspunkt for kilokampen, og foruden motionscenterets og idrætsforeningens faste tilbud, venter der en masse ekstra aktiviteter med blandt andet spinning, crossfit og svømmehold. Der er også taget initiativ til en gå-gruppe og en løbegruppe for deltagerne.

Inspektør på vægten

Halinspektøren er selvfølgelig også selv med i kilokampen - faktisk satte han sin vægt i spil, da han udskrev en konkurrence på Facebook, hvor deltagerne kunne gætte hans vægt. Vægten blev offentliggjort søndag formiddag - tæt på 90 kilo - og vinden fik to billetter til arrangementet med Henrik Røde.

Bjarne Holmberg er da heller ikke bleg for at offentliggøre sit mål. Han planlægger at smide otte kilo i løbet af de otte uger

Lokale initiativ

Afdelingsleder Anders Sindal Møller og Pernille Mortensen fra Sparekassen Vendsyssel stod for registrering af deltagernes vægt. Og sparekassen stillede også med et hold til kilokamp.

- Vi åbnede filialen i august, og det er rigtig vigtigt for os at være en del af de lokale initiativer i Tårs. Bjarne Holmberg kontaktede os, og spurgte om vi ville være med. Det var jo en rigtig god ide, nu hvor Vendsyssel på Vægten hopper over i år, sagde Anders Sindal Møller.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...