Tre præster stod klar til at sikre bryllupsfest i Sct. Catharinæ kirke i Hjørring

HJØRRING: Fredag var der bryllupsfest i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring. Faktisk hele syv af slagsen. Syv par valgte nemlig at sige ja til hinanden, da kirken tilbød drop in-vielser på Valentinsdag.

Provst Thomas Reinholdt Rasmussen foretog dagens første vielse, og det første par ved alteret var Anne Vejby og Brian Bach fra Hjørring.

Annes søn, Anton Vejby, var lige kommet hjem fra gymnasiet i Brønderslev - og mødte Anne og Brian, der var på vej ud af døren med besked om, at de var på vej i kirke for at blive gift.

Anton snuppede en pose ris og nåede i kirke i tide - tids nok til at se sin mor og Brian gå op ad kirkegulvet og give hinanden et ja foran alteret i den gamle kirke i Hjørrings midtby.

- Vi har begge været gift før, men på rådhuset, fortalte parret, inden de gik over brostenene med kurs mod kirken sammen med Thomas Reinholdt Rasmussen.

Anne og Brian har dannet par i seks år.

- Vi så lige det her med drop in-vielser til jul, og så passede det fint, fortalte parret, der har hus sammen og også ønsker at sikre hinanden for fremtiden.

Orglet stemte i med salmen ”Det er så yndigt at følges ad”, og efter læsningerne lød brudetalen.

- Det sjove er, at vi lever i en tid, hvor man er optaget af at finde sig selv. Men det vigtige er at finde hinanden. Det skal I gøre hver eneste dag i fællesskab nu og alle dag, der kommer herfra - hele tiden, altid og vedvarende, lød det fra Thomas Reinholdt Rasmussen.

Efter 20 minutter kunne Anne og Brian forlade kirken som ægtepar. Uden for ventede Anton med ris. Og fra Sognegården dukkede sognepræst Helle Bundgaard Laursen op med dagens næste brudepar. Og 20 minutter senere fulgte sognepræst Katrine Kjeller Petersen med endnu et af dagens par, der gav hinanden deres ja til en fremtid sammen - i medgang og modgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...