Selv regnormene havde det svært i weekenden på Hjørring Golfklubs baner, da Stafet For Livet samlede mange hundrede mennesker i en hyldest til de kræftramte og til selve livet.

Allerede inden startskuddet til arrangementet var pumper fra golfklubben, Beredskabsstyrelsen og Vennelyst i gang med at pumpe vand væk fra den del af golfbanerne, som skulle bruges til Stafet For Livet.

Og selv om der blev kørt store mængder træflis på, så endte det hele i et gevaldigt pløre rundt på den 600 meter lange bane.

Søndag var der derfor nærmest umuligt at løbe længere, selv om nogle deltagere entusiastisk forsøgte sig. Det var simpelthen for svært at holde balancen i æltet af optrådt græs, mudder og halvkvaste regnorm...

Alligevel var stemningen høj rundt om i de mange telte rundt om banen. Holdningen var klar: Vi vil ikke lade kræften knække os, så selvfølgelig kan regnen heller ikke knække os.

Et af teltene var stillet op af Nordea i samarbejde med Danbolig. Her havde Nordea-boss Betina D. Jensen samlet hele familien, medarbejdere, kunder og venner til kampen mod kræften.

- Vi har i Nordea fået nye værdier, hvor hovedoverskriften er "A Greater Good" og vi arbejder med ord som passion, ejerskab, samarbejde og mod, fortæller Betina D. Jensen.

Hun har sammen med sin familie deltaget i Stafet For Livet siden starten i Hjørring. Derfor kunne hun genkende Nordeas værdier i det, som Stafet For Livet står for.

- Så der var helt naturligt for mig, at Nordea skulle deltage. Banken vil også gerne vise sine værdier og støtte op om et fantastisk arrangement som dette, siger Betina D. Jensen.

Og familien Jensen tog opgaven seriøst. I de 24 timer var der hele tiden mindst en fra familien til stede i enten teltet eller ude på banen.

Selv viste hun, at selv om man er bankdirektør, så er man ikke for fin til at slæbe sig igennem mudderet. Hun tog tilmed to runder med en nevø på ryggen.

På sejhedsbarometeret blev hun dog overgået af både svigermor og datter, da døgnet igennem kæmpede en kamp for at nå flest omgange i en intern konkurrence.

Svigermor nåede imponerende 92 omgange, mens 18-årige Emilie måtte nøjes med 89 omgange. Nøjes er måske lidt forkert, for det er altså godt 53 kilometer igennem pløret på golfbanen!

Når man har klaret den slags strabadser, som de mange deltagere havde udholdt, så betød det heller ikke noget, at den afsluttende tale fra Helmuth Zickert blev holdt i øsende regnvejr.

Deltagerne stod stille og lyttede, selv om regnen piskede ned over dem. Både til tonerne fra Louis Armstrongs dejlige "What A Wonderful World" og ildsjælen Helmuth Zickerts dybfølte tak til deltagerne.

Mellem tilhørerne var også John Friis fra Hjørring Golfklub, som tog et par billeder af skaderne på banen. Han tog dog den oppløjede golfbane med ophøjet ro og er sikker på, at klubbens dygtige greenkeepere hurtigt får banen i tiptop stand igen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...