Frem til og med søndag den 31. marts kan billedkunst lavet af 56 elever fra 1.a, 3.a, og 3.b på Sindal Skole opleves i Sindal Superland. Udstillingen er i anledningen af ”Billedkunstens Dag”, som er en landsdækkende begivenhed, der afholdes hvert år onsdag i uge 11. Dagen afholdes for at synliggøre og sætte fokus på faget Billedkunst.

Billedforståelse og -kommunikation er i dag en integreret del af børnenes liv for de bombarderes med billedindtryk gennem de sociale medier. ”Billedkunstens Dag” er en god anledning til at vise noget af det frem, der arbejdes med i undervisningen og på den måde fremhæve billedkunstfaget i folkeskolen. Fælles for de fleste billedkunstfaglige aktiviteter er, at de bevæger sig uden for skolens område og præsenterer billedkunst i det offentlige rum. Udstillingens tema er ”Træ på træ”.

- I processen ”Træ på træ” har eleverne arbejdet med et rummeligt materiale nemlig træklodser. Vi har talt om træets åre, hvad fortæller de os, og fascinationen var her meget stor. Vi har studeret træerne uden for skolen. Tegnet træerne som vi ser dem på denne årstid, og som vi husker, de ser ud om sommeren. Vi har arbejdet med farveblandinger, farvecirklen, og hvad der sker, når farver blandes sammen. Det er det rene trylleri for eleverne. De har valgt to farver, som de ville arbejde med på deres træklodser. Derudover måtte de benytte stort og hvid, da disse ikke kan betegnes som decideret farver, men blot er et blandingsmateriale. Efterfølgende har eleverne malet deres syn på træet på 9 træbrikker. Træerne har også fået små aftegninger af snefnug eller forårsskud, fortæller billedkunstlærer Ingrid Dahl.

- Det er meget flotte små kunstværker, som jeg nemt kunne sælge her i Superland, men det går nok ikke, for der er vist noget om, at børnene får deres flotte arbejde med hjem, siger en synligt imponeret butikschef Johnny Thomsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...