Der er ikke brug for slankekure men faglige forklaringer og solid viden, mener Anette Sams

HJØRRING: Sundhedsekspert og bestsellerforfatter, Anette Sams, gæster Vendsyssel Teater 20. februar med sit foredrag ”SukkerSmart”.

- Skal man opretholde motivationen til en sundere livsstil, så har vi brug for reelle sundhedsfærdigheder og ikke slankekure uden ledsagelse af faglige forklaringer og solid viden, mener farmaceut, foredragsholder og forfatter Anette Sams.

Juicekure, suppekure, 5:2 kuren, Dukan Kuren, Atkins, brødkure, kødkure eller Blodsukkerkure? Har du også svært ved at finde ud af, hvilken slankekur eller ”sundhedstrend” som er den helt rigtige for dig og din sundhed, så møder du fuld forståelse hos farmaceut, forfatter og tidligere director hos Novo Nordisk, Anette Sams.

- Alle kurer virker på vores biologi, men alt for ofte mangler de bagvedliggende faglige begrundelser, som skaber forståelse, motivation og giver mening for den enkelte, forklarer hun:

- I dag er dét at tage ansvar for sin egen sundhed blevet en kompleks opgave. For hvad skal man efterhånden bekende sig til i et Danmark fyldt med modstridende dogmer og religioner om sundhed. Et Danmark hvor både de etablerede og alternative sundhedseksperter bruger deres energi på at skyde hinandens budskaber ned – frem for at udbrede den solide sundhedsviden, de i langt de fleste tilfælde er helt enige om. Ja, det mener jeg faktisk! Der mangler ganske enkelt kræfter, der serverer solid viden om sundhed, så det kan benyttes på alle niveauer – til at træffe valg, der er baseret på det, vi ved fra forskningen og som passer til det sundhedsmål, den enkelte har, siger Anette Sams.

Færdigheder skaber sundhed

Anette Sams er selv forfatter til bestselleren ”Sandheden om sukker” og under sin aktuelle foredragsturné ”SukkerSmart”har hun netop fokus på at opgradere danskernes sundhedsfærdigheder og viden om sukker for at nedsætte de farer, et blodsukker med store udsving kan skabe.

Men uanset om sundhedseksperternes mission er at hjælpe danskerne med at reducere inflammatoriske tilstande, at skabe vægttab, kosmetisk sundhed eller noget helt fjerde opfordrer Anette Sams til, at sundhedsdebatten aldrig må reduceres til tomme instruktioner, slankekure og trends - uden faglige forklaringer:

- At personligt ejerskab og færdigheder er essentielle komponenter for, at vi mennesker kan klare store udfordringer, er der intet nyt i – og det skal vi som sundhedsformidlere også tage alvorligt. Det er vores vigtigste opgave at hjælpe med at fremme de biologiske færdigheder, som gør danskerne i stand til at træffe vidensbaserede og situationsbestemte valg, når det kommer til deres unikke sundhed. Jeg inviterer derfor til, at vi såkaldte sundhedseksperter kigger indad og fokuserer meget mere på den solide viden, der er enighed om. Tænk hvad der kunne ske for danskernes forståelse af sundhed, hvis vi blev bedre til at kommunikere denne viden i samlet flok, siger Anette Sams.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...