Stor gensynsglæde mandag morgen på CKU Vendsyssel, hvor elever og personale mødte efter corona-pause

HJØRRING: Gensynsglæden var stor, da CKU Vendsyssel på Elsagervej i Hjørring mandag morgen bød STU-elever og personale velkommen tilbage efter corona-pausen.

Præcis klokken otte åbnede dørene, og eleverne kunne med personalets vejleding atter komme indenfor i skolen dog til en nu noget anden skole med mange ændringer og nye regler, der skal være med til at mindske risikoen for smittespredning.

Der var gjort klar til første skoledag med afmærkninger og opdeling af eleverne i de grupper og områder, som reglerne tillader. Der er blandt andet opsat telte rundt op i de dejlige udendørsområder til mindre grupper.

Det er op til den enkelte at passe godt på med ekstra håndvask, afstand, afspritning med videre, og skolen har gjort det nemt at finde ud af.

Der er opstillet mange ekstra mobile håndvaske med varmt vand og masser af sæbe, og der er opsat sprit alle steder på skolen. Kantine-området er lukket, og maden udleveres direkte til de enkelte grupper og personer.

På CKU Vendsyssel (CKUV) kan unge med særlige behov tage en tre-årig STU, hvis det ikke er muligt at gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

STU’en er en uddannelse, som bygger bro til voksenlivet. Den er ikke kompetencegivende til optagelse på anden uddannelse og erhverv i sig selv.

Når eleven er færdig med en STU, vil den enkelte have udviklet sine personlige, sociale og faglige kompetencer og dermed være klædt bedre på til at klare sig selv.

I løbet af STU-forløbet vil eleven også blive afklaret med, hvilken vej, der vil være den rigtige for den enkelte i forhold til uddannelse eller job.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...