En gang om månede mødes cirka 25 kvinder i alle aldre med deres håndarbejder på museet

HJØRRING: I forsommeren 2007 afholdt Vendsyssel Historiske Museum for første gang ”Strik i det fri” i museumshaven. Det er nu 12 ½ år siden Museet startede med at afholde håndarbejdsarrangementer. Og det skal fejres.

Vejret viste sig ikke fra sin bedste side til Strik i det fri, så det var en kold fornøjelse, men alligevel var alle pladserne udsolgte.

Statskuddet

Dette arrangement var startskuddet til en lang række forskellige håndarbejdsbegivenheder, som i årenes løb har udviklet sig og skiftet form, men i hele perioden har været fast tilbagevendende på museet og de seneste år har parløbet haft fast form i et månedligt håndarbejdstræf, hvor man den sidste søndag i måneden mødes ca. 25 kvinder i alle aldre til fordybelse af sit håndarbejde, hvad enten det er strik, hækling eller syning.

Der holdes foredrag med høj faglighed om striks historie og betydning gennem tiden, Kurser/workshops med særlige teknikker og der er deltagelse af forskellige garnforhandlere og designere. Håndarbejdstræf er meget velbesøgt og ofte udsolgt. Ud over det hyggelige selskab, nyder man også den altid skønne frokost, og kage til kaffen.

Særudstilling med strik

Museet er indehaver af en større tekstilsamling, fra hele egnen, med mange genstande som viser forskellige teknikker. Der har i årenes løb været samarbejder med tekstildesignere og andre med interesse for emnet.

I år åbnede Museet en særudstilling ”Håndarbejde fra Vendsyssel Historiske Museum” i samarbejde med strikdesigner Marianne Isager fra Tversted, som ud over gendesign af forskellige modeller fra museet også viser håndarbejdsredskaber og originaler fra museets samling.

Bobler og kransekage

Det er nu 12 ½ år siden Museet startede med at afholde håndarbejdsarrangementer. Dette markeres med kransekage og bobler til håndarbejdstræf, hvor der afholdes Kobberbryllup, søndag den 17. november klokken 11- 15. Hvis man er interesseret i at deltage, kan man forhåndstilmelde sig vi museumsbutikken, eller på mail: gth@vhm.dk, senest fredag den 15. november. Prisen er 75 kroner, og det inkluderer forplejning.

Læs mere på: www. vhm.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...