Feriepartner Lønstrup har løftet to projekter i Lønstrup med hver 25.000 kroner - Vibe Falkenberg er idekvinden bag begge

HJØRRING: Feriepartner Lønstrups oplevelsepulje støtter to lokale projekter med hver 25.000 kroner. Ildsjæl og keramiker Vibe Falkenberg er ophavskvinde til begge projekter.

Det ene projekt er en kunstig skøjtebane, og det andet har til formål at fortælle historien om byens mindeværdige huse. Tanken er, at der skal sættes historiske skilte op, så byens borgere og gæster kan gå på opdagelse i Lønstrup og omegn og lære om byens historie.

- Vi har fra Feriepartner valgt projekter ud ,som er til gavn for turister og fastboende. I denne coronatid er det også godt med udendørs aktiviteteter, siger Christina Mariager fra Feriepartner Lønstrup.

- Og begge projekter er gode aktivitet - også udenfor sommersæsonen. De kan gøre Lønstrup endnu mere attraktivt.

- Banen kommer hele byen til gode, idet Vibe donerer banen til borgerforeningen. Det samme gør de historiske skilte, tilføjer Christina Mariager.

Vibe Falkenberg havde i første omgang afsøgt muligheden for at få et skilt op på gården, der i dag huser hendes eget keramikværksted og cafe.

- Hver sommer bliver vi jo spurgt, hvad vores gård har været tidligere. Den er fra 1881 og den gamle sognefogedgård. Og selvfølgelig spørger folk - både lokale og turister. Alle vil gerne kende byens historie.

Inspiration fra Marinella

Vibe Falkenberg og hendes søskende kontaktede Vendsyssel Historieske Museum og spurgte om muligheden for at få et lille skilt til gavlen på bygningen.

- Jeg havde lagt mærke til, at der på Marinella var et skilt. Det viste sig, at det blev opsat i forbindelse med et EU-projekt. Og det er jo en helt fantastisk god ide.

Et skilt koster 3500 kroner.

- Bagefter gik jeg og tænkte, at det virkede mærkeligt, at kun min gård og Marinella havde et skilt - det burde vi da have allesammen. Badehotellet var jo et tidligere hvilehjem - ja, mange af husene har jo en spændende historie. Det ville være fedt, at alle historiske bygninger fik et skilt, så både børn og voksne kan se, hvad der har været i husene.

Vibe Falkenberg har allieret sig med Tove Marquardsen, der har et indgående kendskab til lokalehistorien for området.

- Hun brænder for byens historie. Hun vælger husene ud - lokalhistorie er hendes ekspertise og hjertebarn, siger Vibe Falkenberg.

- Og jo flere penge, jeg kan samle til projektet, jo flere bygninger kan få et skilt. Jeg håber, at vi får Maarup, Vennebjerg og Sønderlev med, så interesserede kan følge en historisk rute.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...