Mange lokale hold deltager i stafetten, der sætter kræftsygdom på dagsordenen - og mange hold har været med i flere år

HJØRRING: Der er mindre end tre måneder til Stafet for Livet i Hjørring lørdag 31. august til søndag 1. september. Der er åbent for tilmelding, og der er allerede tilmeldt en del hold.

Nogle hold har været med i alle fem år, andre skal være med for første gang.

Team Grønkjær er blandt de mere erfarne hold. De havde 12 holddeltagere første år og 34 sidste år og håber på flere deltagere i år, som er deres fjerde år. Holdets ældste deltager er 91 år – og i øvrigt fighter.

Holdkaptajn Mille Bruun Grønkjær nævner, at ingen kan se sig fri for at have kræften inde på livet, hvad enten det er en selv eller pårørende.

- Personligt så er fighterrunden det mest rørende. De er så seje dem, der går rundt i de gule fighter T-shirts – kan kun have stor respekt for deres kamp. Lysceremonien er også så flot og går man om natten, så er det meget specielt, hver gang man runder lysene og tænker på dem, der ikke er her mere og på dem, som kæmper for at overleve. Jeg går selv hele døgnet og især natten er min. Det er så stor en oplevelse at gå og gå, blive mere og mere (død)træt. Man kæmper for at blive ved, for man vil se solen stå op. Så man får en lille snert af, hvordan kræftpatienter har det og hvor meget de skal kæmpe – hver dag.

Men for team Grønkjær er det også blevet til andet end det at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Det er blevet en tradition både for familien, men også for dem, som ikke er familiemedlemmer. Holdet åbent for alle og vi er familie, venner og bekendte, kollegaer og de er i alle aldre.

De ser frem til arrangementet hvert år.

- Og til trods for, at det er et sørgeligt emne, så har vi det så sjovt og hyggeligt hele døgnet igennem. Der bliver grinet og fældet tårer, der pyntes flot op i teltet, der guffes, der slappes af og hygges og ikke mindst så kæmpes der om flest gået omgange.

Mille valgte fra starten af at blive holdkaptajn og sætter faktisk en ære i at få lov til at være det. Hun har mange gode hjælpere på holdet, så opgaven bliver løst igennem sammenhold. Første år indsamlede de 1.500 kr., sidste år kom de helt op på 22.371 kr. Mille slutter med at give udtryk for, at hun er ganske stolt af sit Team.

Run4you

Run4you Clausi har været med i alle årene og deltager igen.

Holdkaptajn Tom Lyngholm siger:

- Vi havde lige mistet vores dejlige Claus, som havde kæmpet i 16 år med kræft. I mindet om Claus Hasselbalch og andre, der kæmper eller som vi har mistet – løber vi for at hylde det glade og det gode liv – hvor muligheder udnyttes fuldt ud og optimismen hyldes og vores bekendte, der altid vil være i vores hjerter.

Holddeltagerne laver deres egne mindeposer til lysceremonien og skaber en stor aktivitet omkring pyntning af poser, hvor både unge og ældre er i gang.

- Det kommer der altid meget grin og gode minder ud af.

Debutholdet

Et af de hold, der skal være med for første gang, er Fitness1.

Holdkaptajn er centerleder Lene Weber Christensen, som giver udtryk for, at de rigtig gerne ville have været med i Stafet for Livet sidste år, men på det tidspunkt havde de for travlt med renovering af centeret.

Dog var der ingen tvivl hos Lene Weber Christensen og Mads Vogdrup Hansen (centerassistent), at de ville være med i år. De giver begge udtryk for, at de synes Stafet for Livet er et fantastisk arrangement med et rigtig godt formål.

På Fitness1 er der mange både ansatte og medlemmer, som har haft kræft tæt inde på livet, og man kommer nemt til at kende hinanden i et fitnesscenter på både godt og ondt, da man ser hinanden næsten dagligt. Lene siger:

- Vi håber på at en del af vores medlemmer vil være med til at stå sammen med os i fælles flok, til at støtte det gode formål.

Gymnasiet på banen

Hjørring Gymnasium var med for første gang sidste år og deltager igen i år. Både lærere og elever opfordres til at deltage for at give et bidrag til kampen mod kræft.

Holdkaptajn Niels Rubæk Nielsen håber også, at deres deltagelse kan være med til at skabe et sted, hvor folk, der er berørte af kræft, kan støtte hinanden og modtage opbakning, ligesom arrangementet også er en mulighed for at skabe et sted, hvor folk kan mindes dem, der ikke længere er iblandt os på grund af sygdommen.

Samtidig giver Niels udtryk for, at det er positivt, at deres hold er arrangeret gennem gymnasiet.

- I min optik er arrangementet en succes ikke blot på grund af bidraget til Kræftens Bekæmpelse, men også hvis bare én elev, der har kræft inde på livet, får noget positivt ud af det, om det så er støtte, opbakning eller muligheden for at føle, at man hjælper en god sag.

Mange unge føler måske, at det svært at fremstå som sårbar. På det praktiske niveau synes Niels også, at det er vigtigt, at arrangementet bliver så stort som muligt, da det gør sponsorer mere tilbøjelige til at tilbyde de enkelte hold økonomisk støtte.

Fællesskab og sammenhold

For alle hold, vi har talt med, er det vigtigt at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Men lige så vigtigt er fællesskabet og sammenholdet, minderne - og de smukke naturoplevelser.

Tom Lyngholm giver udtryk for, at der er helt stille om natten, det giver ro og tid til fordybelse og så tænker man meget over livet med hvad det indebærer, med f.eks. glæder og savn.

- Når morgensolen står op i diset, finder vi håb og glæde for en ny dag. Samtidig bliver der så også talt meget om, hvor mange kilometer vi hver især har gået.

Hvis du har spørgsmål vedrørende Stafet for Livet i Hjørring, kan du henvende dig til holdansvarlig Mette Brath, der i øvrigt deltager med et hold for 5. gang i år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...