Sprogskolen og Café Venligbo håber, at de studerende blev inspireret til at besøge cafeen fremover

HJØRRING: 20 studerende og sprogkonsulent Mette A. Daugaard fra Sprogskolen A2B i Hjørring, aflagde forleden besøg i Café Venligbo.

De studerende, som besøgte cafeen, går alle på sprogskolens begynderhold og har modtaget danskundervisning i nogle måneder. De kommer fra mange forskellige lande blandt andet Rumænien, Ukraine, Polen, New Zealand, Tyskland, Kina, Irak og Syrien.

- De studerende har hurtigt tilegnet sig et hverdagssprog gennem undervisningen, og under cafebesøget fik de gode muligheder for at kommunikere med de frivillige på dansk og dermed afprøve deres danskkundskaber i praksis, oplyser Mette A. Daugaard .

Alle hyggede sig med kaffe og kage rundt omkring de små hyggelige caféborde, mens det mangefarvede verdenskort, som pynter smukt på en af cafeens vægge, blev brugt til at vise afstandene fra Danmark og til deres forskellige hjemlande.

Formålet med besøget var, at orientere de studerende om, hvilke tilbud der er i cafeen, når man som ny borger er flyttet til Hjørring og om hvordan Café Venligbo blandt andet kan være med til at hjælpe med danskundervisningen efter skoletid.

De studerende kan sammen med de frivillige lektiehjælpere øve sig på dansk og bruge det som et ekstra supplement til sprogundervisningen.

Foruden selve undervisningen i dansk, besøger sprogskoleeleverne også forskellige virksomheder i omegnen med fokus på at give de studerende informationer om arbejdsmarkedet og jobsøgning.

Café Venligbo var et oplagt besøgssted for de nye studerende, fordi de frivillige kan hjælpe dem med at skabe et vigtigt netværk og være det sted, hvor mennesker med flere forskellige kulturer kan mødes med danskere og hurtigt blive en del af et større fællesskab.

Agnethe Pedersen ridsede under besøget historien op om Venligboernes tilblivelse og historie fra 2015 og til dags dato. Der blev redegjort for de tre nøglesætninger som kendetegner en Venligbo:

- Vær venlig og imødekommende. Vær nysgerrig, når du møder mennesker, der er forskellig fra dig. Mød forskellighed med respekt.

Cafeen drives af frivillige hænder, og der er til enhver tid behov for at flere melder sig til en tre times vagt efter eget valg.

Cafeen er åben to dage om ugen, torsdag og søndag fra klokken 14 -17, og Anne Marie Mathiasen og Karin Bak Østergård fortalte om tilbuddene i cafeen.

Der er tilbud om lektiehjælp. To pensionerede lærere, Søren Thirup og Jette Nedegård, er tilknyttet som frivillige lektiehjælpere.

Den første søndag i hver måned er der fællessang.

Desuden er der tilbud om at være med i en kvindegruppe, der mødes cirka en gang om måneden. Her medbringer man en lille ret mad og spiser sammen. Forskellige emner tages op til fælles drøftelse.

Udover de faste aktiviteter er der tilbud om almindelig cafehygge, kaffe og samtaler på dansk, der fremmer forståelsen og læring af det nye sprog.

- Besøget var en god oplevelse for alle, og man håber, de studerende blev inspireret til at besøge cafeen fremover, lyder det fra Mette A. Daugaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...